- Makaleler
- 14
Düzgün çalıştığı sürece önemi yok.
Anlayamadım.Mesela özellikle algılarımı nasıl özgür yazılıma filtreleyebilirim?
Yani özellikle özgür bir yazılım nasıl tercih edebilirim nasıl araştırma yapmam lazım?Anlayamadım.
Alternativeto.com üzerinden mesela yine Photoshop örneği oraya Photoshop yazın filtrelerden Open Source'u seçin bakabilirsiniz. Veya bir program duydunuz bakabilirsiniz mesela Firefox Github veya Firefox Open Source? diye aratabilirsiniz.Yani özellikle özgür bir yazılım nasıl tercih edebilirim nasıl araştırma yapmam lazım?
Sosyalist yazılım hareketi çıkana kadar evet, sarılmalıyız.
- Özgür yazılım çok mu önemlidir, RMS'nin de dediği gibi dört elle sarılmalı mıyız?
Sosyalist yazılım hareketi çıkana kadar evet, öğretmeliyiz.
- Çocuklarımıza öğretmeli miyiz?
Kullandığın yazılım websitesinde GPL, AGPL veya LGPL lisanslarıyla lisanslandığını belirtiyorsa özgür yazılımdır.
- Kullandığım bir yazılımın özgür olup olmadığını nasıl anlarım?
Gizliliğin ve güvenliğin olmaz. Gerçekten olmaz.
- Özgür olmayan bir yazılım kullansam ne olur?
Aşağıdaki sitede bir çok özgür yazılım listelenmiştir.Yani özellikle özgür bir yazılım nasıl tercih edebilirim nasıl araştırma yapmam lazım?
Bence önemli bir olay.
- Özgür yazılım çok mu önemlidir, RMS'nin de dediği gibi dört elle sarılmalı mıyız? Çocuklarımıza öğretmeli miyiz?
İnternetten bakarak.
Açıkçası ben özgür yazılım kullanma taraftarındayım, diğerleri ne der bilmiyorum.
Cok onemli midir bilmem vallahi ama guvenlidir. Yillardir Windows, iOS kullandim bir sey olmadi yani. Performans'i, donanim uyumlulugu, her daim daha iyi oldu.
- Özgür yazılım çok mu önemlidir, RMS'nin de dediği gibi dört elle sarılmalı mıyız? Çocuklarımıza öğretmeli miyiz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.