Özgüveni olmayan birine tavsiye

Kaan_klft

Hectopat
Katılım
22 Mayıs 2020
Mesajlar
774
70 ortalama ile 9.sınıfı COVID-19 vesilesi ile bitirdim. Öz güvenim yok, arkadaşım yok. Bana ne tavsiyeler verirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ailesel olarak başladı küçüklükten beri.

Okulunda muhakkak kafa dengi birilerini bulacaksındır. İnsanlara doğal set engeli koyma. Ortak ilgi alanlarını paylaştığın kişilerle yakın olmaya çalış. Derslerinde hocalarının verdiği notlara dikkat et. İlgi alanına yönel. Hem derslerde hem dışarda hobi olarak. Sporuna dikkat et.
 
Bu tarz konulara yorum atmayı pek sevmiyorum çünkü insanlar kendilerini değiştirmek için önerileri hiç önemsemiyorlar. Geçen birine bir ton yazı yazdım, okumamış bile. O yüzden direkt sadede geleceğim. Özgüvenini yükseltmek istiyorsan, önce kendine saygı duymalısın. Kendini sev, saygı duy ve olumsuz yanlarına değil, olumlu yanlarına odaklan. Ve diğer insanların senden çokta farklı olmadığını, hatta çoğu zaman senin onlardan daha iyi olduğunun farkına var. Zaten kimsenin öyle mükemmel bir hayatı yok. Arkadaşı bol olanlar menfaat ilişkisi içerisinde cebelleşiyorlar. Sen yalnızlığın tadına var. Kendini tanı, kendinle arkadaş ol ilk. Gerisi gelir.
 
Özgüven sorunu yaşamamanın tek çözümü şöyle düşünmek: Başka bir insan ne kadar zeki olabilir ki sonuçta insan. Yani başka insanların zekalarını küçümse egoistlik değil bu ben hayatım boyunca böyle oldum açıkçası git Tiktok falan izle kendine olan saygın artar.
 
Vücudunda seni engelleyecek bir rahatsızlığın yoksa takım sporları yapmanı öneririm. Fiziksel ve zihinsel gelişimin için faydalı olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı