Özürlü devamsızlık 20.5 gün ile sınıfta kalır mıyım?

Ahmeet8

Hectopat
Merhaba, benim devamsızlıklarım normalde 19.5 özürlü, 9.5 özürsüz idi. Kontrol ettiğimde özürsüz 4.5 güne indirilirken özürlü devamsızlık 20.5 güne çıkartılmış. Belge alabileyim diye 4.5 güne indirmişler onu anladım ama özürlü neden 20.5 oldu? Sınıfta kalır mıyım?

Maalesef evet kalma ihtimalin yüksek okul idaren ile görüş özürlülerden bir kaçını faaliyetli veya nöbetçi olarak değişsinler.

Merhaba, benim devamsızlıklarım normalde 19.5 özürlü, 9.5 özürsüz idi. Kontrol ettiğimde özürsüz 4.5 güne indirilirken özürlü devamsızlık 20.5 güne çıkartılmış. Belge alabileyim diye 4.5 güne indirmişler onu anladım ama özürlü neden 20.5 oldu? Sınıfta kalır mıyım?

Maalesef kalırsın müdüre yalvarmaktan başka çare yok gibi.

Kalmazsın. 25 özürlü ve 5 özürsüz yapabiliyorsun belge de alabiliyorsun. Ama yarım gün daha yaparsan kalırsın bu şekilde hesapla.

https://www.resmigazete.gov.tr/eski...durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Hocam şu yönetmeliğe göre kalmıyorum çünkü özürsüz bir sınırlama yazmıyor bu belgede. Ama o kadar çok bilgi kirliliği var ki tereddüt ediyor insan.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

“(5) devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Yazdıklarımın kısa bir özeti gibi bir şey. Ben toparlayıp bir mesaja yazdım.

Kalmazsın. Kurallar şöyle.
1-özürlü ve özürsüz devamsızlık 30'u geçemez.
2-özürsüz devamsızlık 10'u geçemez.

İki kural da ihlal olmamış. Sıkıntı çıkmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı