Çözüldü Özürlü devamsızlık kaç gün olursa karne verilmez?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Spyhis

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun
Bende şu anda su çiçeği var ve rapor alacağım. Kaç günden sonra karne verilmiyor?

Çözüm

Sanırım o kural kaldırılmış, devamsızlık sınırını göremiyorum. Yönetmeliğe göre devamsızlık sorun oluşturmuyor belge için. Devamsızlık hakkınızı aşmayın, yeterli. Devamsızlık hakkınız da özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür.

Özürsüz devamsızlığınız 5 günü aşarsa takdir/teşekkür belgesi alamıyorsunuz. Eğer yönetmelik değişmediyse bu şekilde. Özürlü devamsızlığınız, toplam devamsızlık hakkını geçmediğiniz sürece sorun olmuyor. Toplam devamsızlık hakkınız da 30 gün. Özürlü ve özürsüz devamsızlıklarınızın toplamı da toplam devamsızlıktır.

Yönetmelik değiştirilmiş, yorumumu düzenleyerek aşağıda detaylı şekilde belirttim de burada da belirteyim dedim: Devamsızlık artık belge almaya engel oluşturmuyor, yönetmelik değişmiş.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Bende şu anda su çiçeği var ve rapor alacağım. Kaç günden sonra karne verilmiyor?

Karne mi belge mi? Belge ise o kural kaldırıldı sadece sınıfta kalma olayı var. Özürsüz 10, özürlü 20 gün.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sanırım o kural kaldırılmış, devamsızlık sınırını göremiyorum. Yönetmeliğe göre devamsızlık sorun oluşturmuyor belge için. Devamsızlık hakkınızı aşmayın, yeterli. Devamsızlık hakkınız da özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür.

Çözüm
5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almayacak diye biliyorum
Ayrıca 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Yanlış bilgi
Özürsüz 10 üstü, özürlü 20 üstü olursa. İkisinden biri.

Özürsüz 10 üstü, özürlü 20 üstü olursa. İkisinden biri.

Bilgi yanlış. O kural kaldırılmış ve toplam devamsızlık hakkı da özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gündür. Toplam devamsızlık sınırını aşmadığınız sürece özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmamakta.

5 gün değil miydi?

Normalde özürsüz 5 gündü, kural kaldırılmış. Üstte yönetmelik maddesini belirttim.

Hocam 10 gün özürsüz devamsızlık hakkı var 11 gün olursa kalıyorsunuz. Aynı şekil özürlü devamsızlık hakkı 20 gün, 21 gün olursa sınıf tekrarına kalıyorsunuz. Kısacası dediğiniz gibi toplam 30 gün devamsızlık hakkı var, 31 gün olursa sınıf tekrarı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…