Ofis bilgisayarına CRYPTOLOCKER virüsü bulaştı

Heronn

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar ofis bilgisayarına bu virüs bulaştı nasıl kurtula biliriz. Sahte mail yoluyla bilgisayara bulaştı.

Maalesef bir çözüme ulaşamadık ve çok değerli bilgiler olduğu için sanırım ödeme yapacaklar.

Bence ödeme yapılınca şifreyi vermezler çünkü öyle bir şifre olduğunu sanmıyorum başka bir yerde okumuştum.onlarda dediğiniz gibi virüsten sonra para vermişler ama hiç bir şey olmamıştı.yami geçmiş olsun

Bilgisayar mühendisi bir tanıdık vardı. Kilitten kurtarmış bilgisayarı yinede önlem olarak yedek alıp bir format atacaklar.

Bilmiyorum all in one bilgisayar olduğu için kucakladı götürdü. Geldiğinde tam kurtulmamışlar ama bilgilerini yedeklemiş ve format atacaktı. Ama hala bazı dosyalarda encrypted uzantısı vardı ve bozuk dosya hatası veriyorlardı. Koinim.com adlı siteye ödeme için 1060 lira yatırmıştı onu geriye aldı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı