Ofis için sunucu kurulmalı mı?

Raşit23

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bir fotoğraf stüdyorum var ve düğün çekimleri vs yapıyorum. Dükkanımda 3 tane PC var (2 Windows, 1MAc). Yakın zamanda bir arkadaşımın PC'sine fidye yazılım yüklendi ve bütün dosyaları şifrelendi. Tabii parayla açtırdı. Bana da söylenenlere göre internet olan her yere girebiliyorlarmış, Wi-Fi ağımı ve bilgisayarlarımı korumak için bilgisayarlardan birini sunucu olarak kullanıp Wi-Fi'ye sadece sunucu bilgisayarımın bağlanmasını sağlamak önlem olabilir mi? Veya sizin bir öneriniz var mı bu konuda?
Not: PC'lerde Photoshop kullanılıyor + dosyaların aktarımı+ albümlerin depolanması+ müzik vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yedekleme icin NAS kullanabilirsiniz. NAS'a sadece bir kullanicinin erisimi olur. Mac olursa daha guvenli. Ayrica tasinabilir diske duzenli yedek almayi aliskanlik edinin. Iki farkli diske gunasiri yedek almak disk bozulmasinin ya da calinmasinin da onune gececektir. P. tesi 1. disk, sali 2. disk, carsamba 1. disk, persembe 2. disk..... gibi. Calismalarinizin farkli tarihlerdeki bir kac kopyasini bulundurun. Yedekleme islemleri icin otomatik tarihlendirebilecek ucretsiz ya da ucretli senkronizasyon yazilimlari var. Bu sekilde dusuk maliyetli ve guvenli bir cozum uretmis olursunuz. Yedekleme diskini de geceleri sirkette birakmayin. Boylece fiziksel hirsizlik, dogal afet vb. gibi durumlarda da guvenlik saglanmis olur. 3 makine icin hem server yazilimi hem de donanimi cok maliyetli olur. Degmez bence.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bir fotoğraf stüdyorum var ve düğün çekimleri vs yapıyorum. Dükkanımda 3 tane PC var (2 Windows, 1MAc). Yakın zamanda bir arkadaşımın PC'sine fidye yazılım yüklendi ve bütün dosyaları şifrelendi. Tabii parayla açtırdı. Bana da söylenenlere göre internet olan her yere girebiliyorlarmış, Wi-Fi ağımı ve bilgisayarlarımı korumak için bilgisayarlardan birini sunucu olarak kullanıp Wi-Fi'ye sadece sunucu bilgisayarımın bağlanmasını sağlamak önlem olabilir mi? Veya sizin bir öneriniz var mı bu konuda?
Not: PC'lerde Photoshop kullanılıyor + dosyaların aktarımı+ albümlerin depolanması+ müzik vs.
Bilgisayarlarınızın tamamında gönderilen verileri şifreleme amaçlı Norton Secure VPN ve bilgisayarınızın güvenliğini sağlama amaçlı Norton Security kullandığınız sürece siz isteseniz de bilgisayarlara zarar veremezsiniz. En pratik ve düşük maliyetli çözüm bu olur.

Bulut tabanlı çalışmak en mantıklısı.
Bahsedilen dosyalarin boyutlari cok yuksek. Turkiye'deki upload icin yapilan anlamsiz kisitlamalar bu secenegi zorlastiriyor maalesef. Benim hatta modem 23 mbit upload verilebilir diyor. Servis saglayici en fazla 4 mbit upload veriyor. 20 mbit olsa bile bu saatte 9 GB yapar. Cok yavas.

Bilgisayarlarınızın tamamında gönderilen verileri şifreleme amaçlı Norton Secure VPN ve bilgisayarınızın güvenliğini sağlama amaçlı Norton Security kullandığınız sürece siz isteseniz de bilgisayarlara zarar veremezsiniz. En pratik ve düşük maliyetli çözüm bu olur.
Norton da hala çok fazla bug var. Görev çubuğunda sağ tık yaptığım zaman çöken bir antivirüs iyi değildir bence.

En güzeli verilerin olduğu bilgisayarlarin internete çıkmıyor olması.
İnternete girmek için kablosuz ile modeme bağlı bir laptop kullanın, iş için kullandığınız 3 bilgisayarı sadece birbirine switch ile bağlayın. İlk kurulum için modemin internet bağlantısını kesip switch i de modeme bağlayın cihazlar IP aldıktan sonra switch i modemden ayırın. Eğer Adobe Creative Cloud kullanmıyor iseniz en sağlam çözüm bu.

Sunucu çalışması yapacak olursanız Artı bir öneri Nas cihazı yedekleme programları ile günlük haftalık yedekleme kullanabilirsiniz bir farklı önerim. Bulut yedek çözümleri yaptığınız iş az bir iş değil sonuçta veri ve o veriden para kazanıyorsunuz kaybetme lüksünüz yok. Her türlü önlemi almalısınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı