OgnitorenKs Toolbox kullanımı

@Archley hocam geri bildirim için çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Son yaptığım bir kaç kod değişikliğinden sonra çalışacağını düşünüp test etmemiştim. Sorunu giderdim. İndirme linkleri güncellenmiştir. Toolbox üzerinden güncelleyebilirsiniz.

İki bölümü de düzelttim hocam. Menüye dönüş bölümünde hatalar vardı onları da düzelttim.
Versiyon 1.9 sürümü yayınlandı.
[CODE title="Versiyon 1.9 güncellemesi hakkında;"]-----------------
► Versiyon 1.9 -
-----------------
Yayınlanma Tarihi: 11.01.2022

• Gpedit.msc bölümündeki kod hatası giderildi. (Archley'e geri bildirimi için teşekkür ederim.)
• Çoklu seçme bölümlerindeki kod hatası giderildi. (Geri dönüş kodları toolbox'ın kapanmasına neden oluyordu)
• Windows Düzenleme > AIO bölümüne "X" geri çıkış tuşu yeniden eklendi.
• Windows Düzenleme > ESD to WIM bölümüne "X" geri çıkış tuşu yeniden eklendi.
• Desktop Runtime indirme linki yenilendi. (5.0.12 > 5.0.13)
• Windows düzenleme > Windows 11 Edit > Sağ-tık Terminal bölümüne explorer reset komutu eklendi.
• Windows / Market Onar kodları düzenlendi.
• Kapatılan servisler bölümünde değişiklikler yapıldı.
• Uzak masaüstü ve akış bölümü birleştirildi. İki ayrı bölüm olunca sorunlar yaşanıyordu.
• Baskı hizmetlerini aç bölümü eklendi.
• Güncelleştirme sonrası temizlik bölümünde düzenlemeler yapıldı.
• All in One Runtimes bölümünde C++ linkleri yenilendi.
• Microsoft Office bölümünde yaşanan sorundan dolayı Office uygulaması kaldırıldı.
• Adobe Reader yazılımı tekrar eklendi.[/CODE]

Son düzenleme:
Selam hocam uygulamayı çok beğendim ancak Windows Defender sizin yaptınız uygulamaya virüs diyor bir şey olmaz değil mi?

Selam hocam uygulamayı çok beğendim ancak Windows Defender sizin yaptınız uygulamaya virüs diyor bir şey olmaz değil mi?

Eki Görüntüle 1271173
Hocam bu antivirüsler benim toolbox'ımdan ne istiyor anlamış değilim. Zararlı bir eklenti yok içinde. Tüm kaynak kodları açıktır. Program indir, kur ve sistem düzenlemeyle ilgili komutlar var içinde. Bat dosyalarının boyutu artınca maalesef antivirüsler direkt virüs olarak işaretliyor.

Batch komutları basittir zaten incelemek isterseniz. Notepad++ uygulamasını indirin > Batch dosyasını düzenleyin > üst menüden kodlama > Karakter takımı > Türkçe > Oem857 seçin. Türkçe karakterler bozuk görünmemesi için bu şekilde işlem yapılması gerekiyor.

Hocam Türkçe karakterler bozuktu bir de onu öğrendim sağ olun ama karpesky sizin yaptınız programa bir şey demiyor virüs değil diyor yaptınız program çok iyi iyi günler.

Hocam Türkçe karakterler bozuktu bir de onu öğrendim sağ olun ama karpesky sizin yaptınız programa bir şey demiyor virüs değil diyor yaptınız program çok iyi iyi günler.
Teşekkür ederim hocam. Projeyi Github'a da yükledim oradan da takip edebilirsiniz.
Versiyon 2.0 sürümü yayınlandı.

[CODE title="Versiyon 2.0 güncelleştirme notları"]
-----------------
► Versiyon 2.0 -
-----------------
Yayınlanma Tarihi: 18.01.202

• Windows Düzenleme > "Yeni simgeleri yükle" bölümündeki yol hatası giderildi.
• Windows Düzenkene > "Katılımsız program ve ayar ekle [Online/Offline]" > Simge önbelleğini temizle seçeneği eklendi.
• Simge değişikliği sonrası olası sorunlar için
• OSU oyunu indirme bölümüne eklendi.
• "Kapatılan Servisleri Yönet" bölümü düzenlendi.
• Tüm servislere Aç / Kapat seçeneği eklendi.
• İşlem yapmak için "1a" "3k" "4A" "10K" gibi yazmanız gerekmektedir. Tırnak işaretleri dahil değil
• Hibit Uninstaller indirme linki yenilendi. (2.7.35 > 2.7.40)
• Signal indirme linki yenilendi. (5.27.1 > 5.28.0)
• Python indirme linki yenilendi. (3.10.1 > 3.10.2)
[/CODE]
Versiyon 2.1 sürümü yayınlandı.
[CODE title="Versiyon 2.1 sürüm notları"]-----------------
► Versiyon 2.1 -
-----------------
Yayınlanma Tarihi: 21.01.2022

• "Kapatılan Servisleri Yönet" bölümünde değişiklikler yapıldı.
• Kod okunaklığını arttırmak için yorum satırları eklendi.
• Sistem geri yükleme bölümüne bazı bağlı servisler eklendi.
• Hyper-V hizmetini [Aç/Kapat] eklendi.
• Bu bölüm ile Home ve Home Single Language sistemlerde Hyper-V açmanız mümkün olacak.
• Xbox hizmeti [Aç/Kapat] eklendi.
• Bitlocker Sürücü şifreleme hizmeti [Aç/Kapat] eklendi.
• Karma Gerçeklik hizmeti (VR) [Aç/Kapat] eklendi.
• Windows Düzenleme > "Hyper-V ekle [Offline]" bölümü eklendi.
• Home ve Home Single Language sürümlerine Hyper-V ekleyebilirsiniz.
• Windows 10 Edit > "Taskbar Hava Durumu [Aç/Kapat]" eklendi.
• Windows 10 Edit > "Market [Yükle/Sil]" bölümünde düzenlemeler yapıldı.
• "Güncelleme sonrası temizlik" bölümünde yorum satırları arttırıldı. Bazı eklemeler yapıldı.
• Yeni simge dosyaları güncellendi. Windows 11 sürümü içindeki dosyalar alındı.[/CODE]

Son düzenleme:
@OgnitorenKs hocam şu Mount klasör yolu kısmını pek yapamadım biraz açar mısınız?
Hocam şimdi NTLite veya farklı bir program ile sistem düzenlediğimizde öncelikle install.wim dosyasının içerisinden seçtiğimiz Windows sürümü çıkarılır. Bu çıkarma işlemine Microsoft "Mount" diyor. Yani install.wim dosyasını çıkardığımız klasör yoludur. Dikkat çekmekte fayda var ISO kalıbının içindeki dosyaları çıkardığınız klasör yolunu kast etmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…