Ohal ilan edildikten sonra vur yetkisi verildi mi?

Evet. OHAL ile birlikte yağma girişiminde bulunanlara kolluk kuvvetleri doğrudan ateş açabilecek. (OHAL Kanunu 23. Madde)

Peki bu yağmanın küçük-büyük farkı var mı? Evet sorum saçma şu şekilde açabilirim: Mesela adam gidip televizyon çaldıı. Bu anormal bir durum, öyle değil mi? Ancak bir adam birkaç yiyecek "yağmaladı" bu bence gayet normal bir durumdur. Böyle bir fark var mıdır? Sonuçta afet geçirmiştir, çocukları açtır veyahut üşüyordur.
 
Ohal maddesi 23.olağanüstü halin, bu kanunun 3 üncü maddesinin (b) bendi gereğince ilan edilmesi halinde, silah kullanma yetkisini sahip bulunan güvenlik kuvvetlerinin teslim ol emrine itaat edilmemesi veya silahla mukabeleye yeltenilmesi veya güvenlik kuvvetlerinin meşru müdafaa durumuna düşmeleri halinde görevli güvenlik kuvvetleri mensupları doğruca ve duraksamadan hedefe ateş edebilirler.
 
Peki bu yağmanın küçük-büyük farkı varmı? Evet sorum saçma şu şekilde açabilirim: Mesela adam gidip Televizyon çaldıı. Bu anormal bir durum, öyle değil mi? Ancak bir adam bir kaç yiyecek "yağmaladı" bu bence gayet normal bir durumdur. Böyle bir fark varmıdır? Sonuçta afet geçirmiştir, çocukları açtır veyahut üşüyordur.

Dur ihtarına uymaması yetiyor.
 

Geri
Yukarı