OKB rahatsız ediyor

Bu dünyadan göç edeceğini düşün. Ve sonra bu Tanrı ve günahla ilgili araştırma yap. Mesela farabi oku o da Müslüman ama Tanrı'ya nasıl yaklaşıyor iyi bak. Senecaya bak mesela Tanrı'yı kötülüğü nasıl ele alıyor. Önemli olan pişman olmak değil bir daha hata yapmamak. Hata yapmazsan öğrenemezsin bir hata yapmışsın bu seni üzmesin geçmişte kaldı unutuldu gitti şimdi bir daha yapmamaya çalış.

Vallahi adamlara ulaşamıyorum Allah kul hakkını affetmez diyorlar ondan vazda geçemiyorum.

Merhaba, bu yaz bende OKB problemi baş gösterdi en başlarda fiziksel aktivite olarak vardı. Sürekli temizlenme isteği Vb. diğer insanlarda da genel olarak olan takıntı davranışlarım vardı daha sonra bunları kendim çözdüm şimdi ise dinim üzerinden sürekli günahkarmışım gibi geliyor. Bundan 1-2 sene önceki arkadaş grubumla kavga ettim adamlar bana küfürler etti aşağıladı tabii bazılarına ilk ben ettim ama sonuç olarak oldu bitti bugün aklıma getirdi git onların helalini al engel olamadım çoğunda suçum bile yoksa gittim aldım 3 kişiyle iletişime geçemedim diye şimdi kafayı yiyorum ya benim onlar üzerimde hakkım var ama sanki suçlu benmişim gibi sürekli aklımda dönüyor dolaşıyor takıntı ediyor dün olan problemle bugün olan problem sürekli değişiyor ne yapmam lazım çünkü geçmiyor artık inanılmaz rahatsız etmeye başladı sanki bunu yapmazsam bana şansızlık getirecekmiş gibi hissediyorum. Sürekli tövbe çekmeye ihtiyacım varmış gibi 1 çekersin 2 çekersin ama bu iş bitmiyor yeter artık çıldıracağım sanki ne yapmalıyım? Bir anda bugün çıktı böyle bir şey.
Hocam ben anlıyorum sizi, bende de olmuştu zorbalanmalar, dayaklar falan ama cidden hayat böyle geçmez önünüze bakmanız lazım aynı diğerleri gibi bakın ben de yaşadım ama geçmiş geçmişte kaldı. Kimseye de muhtaç değilsiniz, boşverip geçeceksin olay bu kadar basit yoksa birilerinin kölesi olursun yapma etme.

Hocam ben anlıyorum sizi, bende de olmuştu zorbalanmalar, dayaklar falan ama cidden hayat böyle geçmez önünüze bakmanız lazım aynı diğerleri gibi bakın ben de yaşadım ama geçmiş geçmişte kaldı. Kimseye de muhtaç değilsiniz, boş verip geçeceksin olay bu kadar basit yoksa birilerinin kölesi olursun yapma etme.

Haklısın aslında adamın namusunu eleştirmemişim ciddi bir küfür etmemişim bunun neyinden özür dileyeceğim alıp isteyeceğim konuya yardımcı olan herkese ve sana teşekkür ederim Allah'a emanet olun kendinize iyi bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı