Okuduğunuz okuldan memnun musunuz?

Okuduğunuz okuldan memnun musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    79
İşte bu konuda haklısınız. Diğer okullar sadece derece yapma derdinde. Acaba öğrenciye ne katabildim diye düşünen yoktur herhalde. Eğitimin sadece sınav derecesi olmadığını anlayacaklarını sanmıyorum. Eğitim sistemimiz zorluyor bizlere yarış atı muamelesi yapmaya. Burada harcanan kişiler de doğal olarak öğrenciler oluyor. Özellikle psikolojik olarak çok yıpratıyorlar bizi fakat bunu kimse umursamaz. Ayrıca bu okullara imkanı olmayan insanlar başarılı olsa da giremeyecek.
Gelecek kaygısı olan öğrencilerin ne yazık ki eğitimli insanlar haline gelebileceklerini düşünmüyorum. "Oku, kendini kurtar. Oku, adam ol. Okumazsan ağız kokusu çekersin." şeklinde yetiştirilen çocuk her zaman için eğitime birer maddi kurtuluş olarak bakacaktır. Dolayısıyla bir şeyler öğrenilebileceğini düşünmüyorum. Bizler de böyle yetiştirildik, ancak olaya bu şekilde bakmamak da bizlerin elinde.
 
O liseleri kazanan çocukların çoğu da ücretsiz kazanmadı zaten, efor sarf etmek ve para ödeyip efor sarf etmek arasındaki fark bu işte. O liseleri kazanabilecek kapasitede çocuklar çok var ama okulları yeterince iyi eğitim vermediği için, dershaneye gidemedikleri veya özel ders alamadıkları için daha kötü sonuçlar alıyorlar. İnsanlar genelde bu bir bahane değil derler. Hayır, bu gayet geçerli bir bahane.
İşte benim bahsettiğim de fazlaca emek verip düzgün bir sonuç alsan bile paran olmadığı sürece Alman Lisesi'ne gidemezsin. Ebeveynler genelde kendi ezilmişliklerini çocuklarına baskı kurarak kapatmaya çalışıyor. Bu çocukalrın da ilgi alanı ne olursa olsun Matematik çözebilmek zorundadır. Sadece çözebilmek değil, tam yapabilmek de zorundadır.
 
Kararsızım bu konu hakkında. Çünkü okulumuzda bulunan goriller, kekolar, kendini beğenmişler ile 4 sene okumak zor tabi. Öğretmenlerde ne iyi ne kötü. Okulda anlatıyorlar fakat ben gidip İnternet üzerinden izliyorum ve anlıyorum.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı