Okuduğunuz okuldan memnun musunuz?

Okuduğunuz okuldan memnun musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    79
Çok memnunum. Okulun sürekli ilk 2 sırasında olmak insanı mutlu ediyor. Tek neden bu da değil tabi ki. Hocalar olsun idare olsun ortam olsun hepsi gayet iyi.
 
Ben İstanbul Fatih okyanus kolejinde okuyorum. 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. Kolejde okumama rağmen okulun eğitim kalitesi rezalet, hocalar kötü ders anlatıyor ve öğrencilere saygı göstermiyorlar. Okul kuralları desen okul mu nazi kampı mı belli değil şimdi yazmayayım buraya. Özel bir koleje hem para veriyoruz hem de çok kötü bir hizmet alıyoruz. Sırf kamera açamıyorum diye Online derslere almıyorlar. İnternetimin kötü olduğunu anlatamıyorum anlamıyorlar. Halbuki hocalar da kendi derslerini internetlerinden dolayı açamadıkları oluyor ve bana laf yapıyorlar. :D bu yüzden 12. sınıfta yakında olan düzgün bir devlet lisesine geçmeyi düşünüyorum. Eğer ki okyanus kolejlerine gitmeyi düşünen varsa sakın gitmesin önermiyorum, okula da hakkımı helal etmiyorum. :(

İlkokul da iğrençti ama ortaokul 2 deyim hala iğrenç.
 
O arkadaş ortamını da hocalarla olan ortamı da bir daha görmedim. Görebileceğimi de sanmıyorum.
Açıkçası benim de çok iyi bir arkadaş ortamım var, lise bitince boşluğa düşecek olmaktan korkuyorum, umarım üniversitede de iyi bir arkadaş çevrem olur.
 
Gelecek kaygısı olan öğrencilerin ne yazık ki eğitimli insanlar haline gelebileceklerini düşünmüyorum. "Oku, kendini kurtar. Oku, adam ol. Okumazsan ağız kokusu çekersin." şeklinde yetiştirilen çocuk her zaman için eğitime birer maddi kurtuluş olarak bakacaktır. Dolayısıyla bir şeyler öğrenilebileceğini düşünmüyorum. Bizler de böyle yetiştirildik, ancak olaya bu şekilde bakmamak da bizlerin elinde.
Olaya yanlış baktığınızı düşünüyorum. Bence tam aksine gelecek kaygısı olan öğrenciler eğitimli insanlar haline gelebilir. Kendini geliştirmeye ve bilgi edinmeye çabalar. Sadece eğlenmeye odaklanarak öğrencilik senelerini bunlarla işgal etmezler. Yani bana göre zaten insanın içinde olması gereken bir şey. Muhtemelen anlatmaya çalıştığınız şey farklı ama bakış açısı diyelim.
 
Açıkcası memnun değilim. Bulunduğum ilde puan olarak yüksek bir okul halbuki. Neyse yapacak bir şey yok, bir sene kaldı.
 

Geri
Yukarı