Okul değiştirmek için aile nasıl ikna edilir?

ThunReLLs

Centipat
Arkadaşlar, merhaba. Benim şöyle bir sorunum var: 10. sınıfı özel bir lisede okudum ve ortamına çok alışmıştım. Ancak, 11. sınıfta devlet lisesine nakil aldırıldım. Özel lise, arkadaşımın ailesine ait olduğu için hiçbir ücret talep etmiyorlardı. Fakat ailem, eğitimin kötü olduğunu düşündüğü için beni devlet lisesine yönlendirdi. Bence eğitim açısından iki okul arasında bir fark yok devlet lisesinde insanca muamele görmek neredeyse imkansız. Ailemi ikna edemiyorum edebilsem okul özel olduğu için yoklama konusunda esneklik oluyor evde ders çalışma planım vardı fakat dinlemiyorlar sizce ne yapmalıyım? Onları nasıl ikna edebilirim?

Git açık açık konuş masaya yumruğunu vur, konuşarak çözmeye çalış birkaç günde ara ara okula gidiyormuş gibi yap internet kafeye falan git belki o zaman anlarlar anlamzlarsada yapacak bir şey yok.

Git açık açık konuş masaya yumruğunu vur, konuşarak çözmeye çalış birkaç günde ara ara okula gidiyormuş gibi yap internet kafeye falan git belki o zaman anlarlar anlamzlarsada yapacak bir şey yok.
Açık açık konuşmayı denedim fakat pek dinlemediler kendilerince 2-3 bir şeyler söylediler. Okula gidiyormuş gibi yap demişsin eskiden olsa kessinlikle yapardım fakat bu dönem takdirname belgesi alabileceiğimi düşündüğüm için devamsızlık benim için önemli. Maalesef aklıma başka çözüm gelmedi ama taktiklerin için teşekkür ederim.

Bende yeni bir liseye geçtim 11.sınıf için önceki 9,10 okuduğum lisemden memnundum fakat akademik olarak düşük kalıyordu biraz ortamı bundan değiştirdim 11.sınıf nasıl geçer bilmiyorum ama iyi geçmezse 12'de eski liseme geçmeyi düşünüyorum özel bu arada sen ne tavsiye edersin?

Merhabalar dostum. Öncelikle, bu değişiklik belki de seni iyi etkileyecek bir değişiklik. Bu yüzden ortamına hızlı adapte olmaya çalış. Eğer üniversite hedefin varsa, 12. sınıfta karşılayabiliyorsanız özel lise daha mantıklı, devamsızlık esnekliği sağlıyorlarsa. Fakat ailen seni baskılayıp okula gönderecekse, bence devlet lisesinden devam etmelisin. Çünkü özel lisede hiçbir çaba sarf etmeden sınıfı geçtiğin için ister istemez gevşeklik oluyor. Yani kısacası, üniversite hedefin varsa ve 12. sınıfta devamsızlık esnekliği sağlıyorlarsa özele geçmeni, fakat sağlamıyorlarsa devlet lisesinde kalmanı öneririm. Varsa başka bir sorun, cevaplayabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı