Okul için tablet önerisi

Hocam deneyimleriniz nasıl internette 3-5 video var bununla ilgili kimse deneyimlerini paylaşmamış. Not alma ve pdf konusunda sıkıntı yaşatıyor mu?
Not programı güzel ama sanırsam PDF açmak istiyorsan note uygulaması değil, kendi belge uygulamasını kullanman gerek. Bende bundan dolayı Notewise diye bir uygulamayı kullanıyorum. Kalem kendi programında gecikmesiz çalışıyor ancak notewise da biraz da olsa gecikme var ama şahsen beni rahatsız etmedi. Not alırken veya herhangi bir PDF'i kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Not programı güzel ama sanırsam PDF açmak istiyorsan note uygulaması değil, kendi belge uygulamasını kullanman gerek. Bende bundan dolayı Notewise diye bir uygulamayı kullanıyorum. Kalem kendi programında gecikmesiz çalışıyor ancak notewise da biraz da olsa gecikme var ama şahsen beni rahatsız etmedi. Not alırken veya herhangi bir PDF'i kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Hocam selamlar, anladığım kadarıyla pdf üzerinde not almak ve işaretlemek için kendi belgeler uygulaması kullanılamıyor mu ?

Doğru mu anladım ?

S10 FE kullanıyorum sadece ders için ve almanı öneririm.
Hocam selamlar, tabletin Ekranı nasıl ? Bazı kaynaklarda tft panel diye geçiyor beni oldukça düşündürdü ? Gözü rahatsız ediyor mu ?

Hocam selamlar, anladığım kadarıyla PDF üzerinde not almak ve işaretlemek için kendi belgeler uygulaması kullanılamıyor mu?

Doğru mu anladım?

Hocam selamlar, tabletin ekranı nasıl? Bazı kaynaklarda TFT panel diye geçiyor beni oldukça düşündürdü? Gözü rahatsız ediyor mu?

Eğer ki ders çalışacaksan en iyi ekranlardan biri. Flicker sorunu yok! Donanımsal mavi ışık sertifikası var! Ayrıca mavi ışık oranı ayarlanabiliyor. Ve kağıt hisli ekran koruyucu alırsan bu sefer de yansımalar kesildiği için kağıttan ders işliyormuşsun gibi oluyor. AMOLED ekranlı bir tablette ders çalışan ve bunda bir problem yaşamadığını söylen insan ya ders çalışmıyor tabletle ilgilenip vakit harcıyor ya da gözlerinin içinde bulunduğu zararı hissetmeyecek kadar vahim bir durumdadır.

Not: Flicker yani ekran parlaklığını azaltmakta kullanılan teknik ( titreştirme tekniği gözleri yorar ve kimi insanda baş ağrılarına dahi sebep olur )

Eğer ki ders çalışacaksan en iyi ekranlardan biri. Flicker sorunu yok! Donanımsal mavi ışık sertifikası var! Ayrıca mavi ışık oranı ayarlanabiliyor. Ve kağıt hisli ekran koruyucu alırsan bu sefer de yansımalar kesildiği için kağıttan ders işliyormuşsun gibi oluyor. AMOLED ekranlı bir tablette ders çalışan ve bunda bir problem yaşamadığını söylen insan ya ders çalışmıyor tabletle ilgilenip vakit harcıyor ya da gözlerinin içinde bulunduğu zararı hissetmeyecek kadar vahim bir durumdadır.

Not: Flicker yani ekran parlaklığını azaltmakta kullanılan teknik ( titreştirme tekniği gözleri yorar ve kimi insanda baş ağrılarına dahi sebep olur )
Bugün'e kadar flicker sorunu nedir bilmiyordum, bu flicker nedir daha detaylı araştıracağım büyük ihtimalle bu tableti almayı belirlememde büyük bir etken olacak.

Bugün'e kadar flicker sorunu nedir bilmiyordum, bu flicker nedir daha detaylı araştıracağım büyük ihtimalle bu tableti almayı belirlememde büyük bir etken olacak.

Ekran parlaklığını kısmak için ekrandaki hızlı şekilde aç-kapa yaparak parlaklığı kısıyor fakat biz fark edemesek de göz ve beyin bundan çok yoruluyor. Dolayısıyla saatlerce üzerinde not alıp test çözdüğün, video izlediğin bir tabletin ekranının böyle bir ekran olması ilerleyen hafta ve aylarda rahatsızlık veriyor. Bazıları kullanmayacağı ama bir heves ile aldığı cihazlarda bu durumu yaşamayacak, az kullanıp kimi gün yüzüne dahi bakmadığı için cihazların yanlış yorumlar yapabilir. Şu videoda flicker olayını görebilirsiniz. Bazı telefonlar frekans artırarak bu durumun önüne geçmeye çalışsa da yine durum bazı kullanıcıları etkileyebiliyormuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı