Okul ile sporu bir arada götürme

qRenko

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2020
Mesajlar
68
Herkese merhaba. Okul ile sporu malum bir arada götürmek zorlu oluyor. Bunun için sizden yardım almak istedim. Şu an boyum 1.74, kilom 73, yaşım 17. Her gün okula tavuk pilav götürecek bir durumum çok yok. Aklımda şöyle bir plan oluşturdum. Vücudumu ben yağlı buluyorum açıkçası. Bunun için antrenmanlarım buna yönelik oluyor. Sabahları aç karına su ardından bir abs düşündüm. Antrenman konusunda çok bir sıkıntım yok, yeterli kiloda dumbellarım da var. Ama beslenme konusunda bir türlü dengeyi oturtamadım. Öğle aralarında evden götürüyorum ekmek arası fakat bu bana çok sağlıksız geliyor. Birkaç gün yulaf götürdüm muz ile birlikte ama o da çekilecek bir mevzu değil ya da ben öyle sanıyorum. Sabahları ne yediğim değişiyor, belirli bir düzenim yok. Eğer sizin bana verebileceğiniz bir tavsiye varsa çok memnun olurum. Bu arada spor amacım fit olmak, yani aşırı derece kaslanmak değil. Bulunduğum kilodan biraz vermek, yağlarımın gitmesi ve fit görünmem benim için yeterli olacaktır.
 
Hocam sabahları haşlanmış yumurta yiyin. Okula ise elma, süt, haşlanmış bulgur pilavı vb. Götürmeye çalışın bıkmazssanız sürekli böyle yapın. Tabi arada bir köfte ekmek yemek kötü olmaz. Sonuçta spor yapıyorsunuz.
 
Hocam sabahları haşlanmış yumurta yiyin. Okula ise elma, süt, haşlanmış bulgur pilavı vb. Götürmeye çalışın bıkmazssanız sürekli böyle yapın. Tabi arada bir köfte ekmek yemek kötü olmaz. Sonuçta spor yapıyorsunuz.
Spor yapan biri sabah bir şey yememesi gerektiğini bilir.İnsanlara yanlış bilgi verme.
 
Herkese merhaba. Okul ile sporu malum bir arada götürmek zorlu oluyor. Bunun için sizden yardım almak istedim. Şu an boyum 1.74, kilom 73, yaşım 17. her gün okula tavuk pilav götürecek bir durumum çok yok. Aklımda şöyle bir plan oluşturdum. Vücudumu ben yağlı buluyorum açıkçası. Bunun için antrenmanlarım buna yönelik oluyor. Sabahları aç karına su ardından bir abs düşündüm. Antrenman konusunda çok bir sıkıntım yok, yeterli kiloda dumbellarım da var. Ama beslenme konusunda bir türlü dengeyi oturtamadım. Öğle aralarında evden götürüyorum ekmek arası fakat bu bana çok sağlıksız geliyor. Birkaç gün yulaf götürdüm muz ile birlikte ama o da çekilecek bir mevzu değil ya da ben öyle sanıyorum. Sabahları ne yediğim değişiyor, belirli bir düzenim yok. Eğer sizin bana verebileceğiniz bir tavsiye varsa çok memnun olurum. Bu arada spor amacım fit olmak, yani aşırı derece kaslanmak değil. Bulunduğum kilodan biraz vermek, yağlarımın gitmesi ve fit görünmem benim için yeterli olacaktır.

Anladığım kadarıyla evde kendin çalışıyorsun. Her gün ABS/Core çalışmanı önermem, çünkü her kas grubunun tekrar çalışmak için en azından bir 48 saat dinlenmesi gerekiyor (bacaklar gibi büyük kas gruplarında bu süre en az 72 saattir). Sen orada bir yıkım/direnç oluşturuyorsun, vücutsa aynı dirençte zorlanmamak için o bölgedeki kas yapısını güçlendirip/geliştiriyor.
Gelelim beslenme kısmına, burada kilit faktör aslında vücut tipin, yağlı olduğunu söylediğine göre aralıklı oruç (intermittent fasting) dediğimiz beslenme biçimi senin için uygun olacaktır. Sabah yumurta ve yulaf/patates yiyip okuldan döndüğünde tekrar yedikten 2 saat sonra antrenmanıni yapabilirsin. Her gün aynı şeyleri yeme, bir süre sonra metabolik stres yaratır, hatta ben artık tavuk pilav görünce midem bulanıyor o derece nefret ettim.
Antrenman içinse ufak bir öneri eğer çevrende bir calisthenics parkı varsa direk oraya git, calisthenics çalış başlarda epey zorlar ancak evde dumbbelllarla yapacağın egzersizlere kıyasla çok daha fazla verim alırsın.
Kalori açığını çok fazla bırakma, tartıda kilon azalmış gözükebilir ancak kiloyu kastan da veriyor olabilirsin. Sonuç skinnyfat olur, en berbat vücutlardan biri. Ayrıca kalori açığını çok fazla bırakmak bir süre sonra metabolizmanı kıtlık moduna sokup kilo vermeni dahi engelleyebilir.
Düzenli olarak ölçülerini al, yağ oranını vb hesapla. Şu Xiaomi'nin vb akıllı basküllerinden uzak dur üstündeki kıyafeti yağ oranına eklemek gibi saçma sapan hareketleri var ölçümleri kesinlikle güvensiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı