Okul kıyafeti kaldırılmalı mı yoksa kaldırılmamalı mı?

Merhaba sorum başlıktaki gibi mesleki gelişim dersinde bunun hakkında münazara yapıyorduk ben kaldırılması taraftarı değildim sebebi de disiplin için ama karşı tarafın bütün gerekçesi rahatlıktı bende bunun üzerine dedim ki fazla rahatlık insanı dikkatsizleştirir.
Bana göre kaldırılmamalı ama her sene öğrencilere bu kıyafetleri alacak kadar maddi destek verilmeli.
 
Zorunlu olması bir açıdan iyi gibi, mesela durumu olmayıp her gün aynı kıyafet ile gelen biri sınıfta veya okulda zorbalığa uğrayabilir, ama alt kısmın, yani eşofman veya pantolon kısmının zorunlu olmaması olabilir.
 
Kalkmamalı, okul kıyafeti giymediği için birilerinin dışarıdan okula öğrenci diye kaynayıp taciz vb vakalara bulaşması olası, bu kadarı uçuk bir örnek ama bu memleketteki barzoları düşününce imkansız da gelmiyor. Hırsızlığa falan kesin gözüyle bakıyorum zaten.

Okul kıyafetleri de A101 kasiyerine giydirir gibi olmasa güzel olur tabii ki, işin estetik kısmı bu güvenlik kısmı daha önemli.
 
Ben bunu düşündüm bayağı. Sonuç olarak iki tarafa çıkıyor. Ya okulun kıyafeti olacak ve bu bedavaya dağıtılacak. Ya da okul kıyafeti olmayacak ve insanlar kendi kıyafetleriyle gelecek. Cidden şu an pantolon ve üst alsan 400 civari tutuyor. Devlet okulu demek bunun tersi demek değil midir? Bir de kim bu okul formalarını tasarlamışsa çok kötü tasarlıyor. Siyah üst ve okulun logosu kullanılabilir bence. Bunlar emin olun bir günlük işler fakat bunu gündeme getiren kimse olmuyor.
 

Geri
Yukarı