Okul konusunda çok sıkmak

Bir gün uyuyamazsan öteki gün uyursun. Bu ne saçma bir korku? Uyumadan yaşayacak değilsin ya.
Saçma değil hocam. Banada oluyor bazen. Aniden "Ya uyku tutmazsa ve uyuyamazsam? Okula uykusuz halde mi gideceğim?" diye düşünmeye başlıyorsun. Korku derken öyle bir korku değil yani.

Bu arada tavsiye olarak, nefes egzersizi yapın. Sonra gözünüzü kapatıp bütün vücudunuzu serbest bırakın. Tek bir yerinizi bile kasmayın. Sonra huzur verici şeyler düşünün. Amazon ormanlarında gezintiye çıkmışsınız falan gibi. Ne bileyim aklınızdan huzur verici senaryolar kurup onu düşünün. Ve bu "Ya uyuyamazsam?" korkusunu hiç düşünmemeye gayret edin.
 
Saçma değil hocam. Bana da oluyor bazen. Aniden "ya uyku tutmazsa ve uyuyamazsam? Okula uykusuz halde mi gideceğim?" diye düşünmeye başlıyorsun. Korku derken öyle bir korku değil yani.

Bu arada tavsiye olarak, nefes egzersizi yapın. Sonra gözünüzü kapatıp bütün vücudunuzu serbest bırakın. Tek bir yerinizi bile kasmayın. Sonra huzur verici şeyler düşünün. Amazon ormanlarında gezintiye çıkmışsınız falan gibi. Ne bileyim aklınızdan huzur verici senaryolar kurup onu düşünün. Ve bu "ya uyuyamazsam?" korkusunu hiç düşünmemeye gayret edin.

Aynen böyle çok doğru söyledin sağ ol.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı