Okul okumak istemiyorum

İlk önce teşekkür ederim.Yazılıma başlamak derken ne demek istedin?
HTML-CSS, Javascript, C#, C++... gibi yazılım dilleri var. Yani ileride İTÜ gibi güzel üniversitelerde yazılım mühendisliği okumaya başlarsan temelin olur. Neden daha önceden yazılıma başlamadım diye kendime ah ederim.
 
Sırf bu konuya cevap verebilmek için hesap açtım. Öncelikle derslerini neden yapamadığını, okulu neden sevmediğini söylersen daha net bir şeyler söyleyebilirim. Okulu sevmek, sevebilmek için okulda sosyalleşebileceğin bir arkadaş çevren olması, derslerinde başarılı olman gibi şeyler önemli. Dersleri yapamıyorum zaten ya deyip salmaman lazım. Sorunlardan kaçarsan onlar maalesef kaybolmuyor veya çözülmüyor, sorunlarının daha da üstüne gitmen lazım ki bir yere varabilesin.

Kendimden örnek verecek olursam liseye kadar en az her sene 30-40 gün belki daha fazla devamsızlığım vardı, okulu hiç sevmezdim hatta okula gitmemek için debelenir dururdum, verilen hiçbir ödevi yapmazdım. Bütün bakış açım lisenin ilk sınıfında 2. dönem değişti benim için. Sosyal bir çevre edindim, derslerime zaten yapamıyorum ya demek yerine çalışmaya başladım. Aslında ne kadar kolay olduğunu görmüş oldum. Okula gittiğim 6-7 saati gayet verimli geçiriyordum. Okuldan nefret etmek yerine, sevmeye başladım kısacası.

Şimdi bunları anlattım çünkü senin gibi olan ya da senin şu anda olduğun yoldan geçmiş olan bir sürü arkadaş var. Sana verebileceğim tavsiyeleri söyleyeyim. İnternetten kolayca bulabileceğin bir sürü konu anlatım videosu var, bir hocanın anlatımını beğenmezsen diğerini dinlersin. Teknoloji çağında yaşıyoruz artık, bir şeylere erişmek öğrenmek artık eskisine göre çok daha kolay. İnternetten veya hocandan isteyerek şu anda bulunduğun sınıfın konularına erişebilirsin. Okulu sev, sevmeye çalış çünkü önünde daha uzun bir süreç var. Yapabiliyorsan kendine bir yabancı dil eklemeyi dene. Büyük ihtimalle ilgini çekmeyecek ama sevdiğin tarzlarda kitaplar okumaya başla. Sorunlarından kaçma düşüncesinden de kurtul, yoksa yapacağın veya girişeceğin hiçbir işte bu düşünceyle başarılı olamazsın. Hayatı bir MMORPG oyunu gibi düşün, kendini kasman geliştirmen lazım. Asıl amacın kesinlikle para değil de kendini geliştirmek olsun, bunu da son söz olarak ekleyeyim.
 
Okul okumanın sana zenginliği vaat edeceğini düşünüyorsan zaten yanılıyorsun. Okul okumak özellikle lise ve üniversite dönemlerinde farklı semtlerden, ilçe ve illerden insanlar ile yan yana geleceğin için Getto'dan zengine farklı kültürel tipler ile ilişki kurmana ve hayatta başka açılardan bakmana yardımcı olur. Öbür türlü oto sanayide tamirciye veya tornacıya şimdi gir, ben 2 üniversite mezunu olarak muhtemelen senin yarın kadar para kazanamam. Ancak sende benim yarım kadar hayat görüşüne sahip olamazsın. Türkiye'de para kazanmak eğitim seviyesi ile alakasız olsa da sosyal statü tamamen bununla alakalı. Bir arkadaş grubunda sohbete katıldığında büyük çoğunluk senin paran yerine eğitim durumun ile sana karşı muamele gösterir. Ben 2 yıl kadar İTÜ'de okudum, herhangi bir arkadaş grubunda yeni birisi ile muhabbet ederken benim istemeyerek gittiğim okulun adı bile bana bir statü kazandırdı, insanlar bana toplumun ortalama zeka seviyesinin çok üzerindeymişim gibi muamele yaptı bunu rahatlıkla fark edebildim. Kız istemeye gittiğinde bile ailesi önceliği sana değil eğitimli birisine gösterir.

Erken yaşta para kazanmak istiyorsan girişkenlik ya senin zaten ruhunda vardır ya da yaşadığın zor hayat şartları seni para kazanmaya mecbur bırakır ve para kazanmanın yollarını bir teknoloji forumunda aramazsın hatta buralarda vakit bile kaybetmezsin.

6. sınıf bizim dönemimizde ortaokul olarak sayılıyordu ve hem konuların ağırlaşması hem de ergenliğin meyvelerini verdiği bu dönemde benim gibi ailesi tarafından eğitim hayatı çok da iyi yöneltilemeyen bireylerin kafasında çok farklı garip ve 10 yıl sonra arkana dönüp baktığın zaman 'ne kadar da saçma düşünüyormuşum' diyeceği tercihler ve hareketler oluyor.
Yukarıda yazan arkadaşları da göz önüne alarak dediklerimizi bir abi abla tavsiye olarak gör, derslerin kötü bile olsa okulu asla bırakma, emin ol özellikle LGS tercih dönemine geldiğinde elde edeceğin başarı veya başarısızlık yanına ergenliğinin yavaş yavaş ortalarına gelmeninde etkisi ile gidişatından memnun ya da pişman olarak hayatında uzun vadeli yolu çizmene yardımcı olacaktır.
 

Geri
Yukarı