Okul okunmalı mı?

Liseyi okuman zorunlu tabiki ama üniversite konusu biraz karmaşık. Üniversite bittikten sonra sudan çıkmış balığa dönüyorsun; kpss, torpilli mülakatlar, acaba öğretim görevlisi olabilir miyim düşünceleri ve özel sektördeki kan emici patronlar(Şuan yaşadığım durum). Özetlediğim konu ülkenin bir halta yaramadığını ve yaşanmaktan uzak olduğunu da özetliyor aynı şekilde çünkü yarın ne olabileceği belirsiz... Tavsiye istersen eğer etrafımda gördüğüm kadarıyla bir mesleği olan insanlar(boyacılık yapabilen, kaynak yapabilen, sanayi işlerinden anlayan vs vs) biraz daha rahatlar çünkü bu alanlarda hem güzel para var hem de iş bitmiyor kolay kolay. Hobi olarak yine üni okursun ama çok büyük beklentilere girmemelisin.

Dostlar merhaba 9.sınıfa başlayalı birkaç ay oldu, derslerim şu an bence gayet iyi ilk sinav notları ile ortalamam 78. dersleri yapabiliyorum(fizik hariç) ama aklımı kurcalayan bir şey var boşuna mı okuyorum?
Sosyal medyada cok görüyorum mezunlar hakkında. Onlar çok mu başarısız?
Yoksa durum vahim mi? Ne yapmalıyım?

Şahsen babamın işi olmasa bir işe girer çalışır kazandığım parayla da e-ticarete girerdim net.

Sosyal medya öyle bir hale geldi ki 3 yaşındaki bebeler bile motivasyon videosu çekip kolayca milyoner olmayı anlatıyor (!) Yersen tabi.

Okulu zorunlu olan kısmı okunmalı, sonrası sana kalmış ama kesinlikle eğitim alınmalı. Nereden ne şekilde olduğu çok önemli değil ama kaliteli eğitim mutlaka alınmalı. Kendini ileride ne olarak görüyorsan o konuda kaliteli eğitimi alman lazım. Yoksa telefonu çıkar diyen dayılar gibi kafaya sahip olabilirsin.

Ben kendimce okulu çoğu şey için zorunlu olmasa ilkokuldan sonra boş görüyorum fakat oku ve bitir liseyi. İstediğin işi yap.

Dostlar merhaba 9.sınıfa başlayalı birkaç ay oldu, derslerim şu an bence gayet iyi ilk sinav notları ile ortalamam 78. dersleri yapabiliyorum(fizik hariç) ama aklımı kurcalayan bir şey var boşuna mı okuyorum?
Sosyal medyada cok görüyorum mezunlar hakkında. Onlar çok mu başarısız?
Yoksa durum vahim mi? Ne yapmalıyım?

Sosyal medyadaki adamlar okulda başarılı olmayıp başka işte başarılı oluyor ondan böyle diyorlar senin olcağın belli değil oku güzel bir meslek edin kendini geliştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı