Okul ve hayat tavsiyesi

Nusun

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şu an 2 yıllık muhasebe mezunuyum yakın zamanda olursa mayıs'da askerliğim var. Gelecek hakkında ne yapacagıma emin değilim. Ailem 4 yıllığa tamamlamamı istiyor DGS'ye girip aklımda şu soru doğdu, 2 yıllık mezuniyet ile devlette işe girmek daha kolay diye biliyorum. Eğer DGS kazanıp askerden geldiğimde devlette işe başlarken 4 yıllık olarak mı görüneceğim yoksa 4 yıllık okul bitmediği için mezun olduğum 2 yıllık olarak mı görüneceğim?

Askerden gelince 4 yullığı acıktan tamamlayıp muhasebeci olarak çalışmayı düşünüyorum lisede ve üniversite de stajyer oşarak calışmıştım.

Son düzenleme:
Devlete girecekseniz KPSS'ye girmeniz gerekiyor ortaöğretim ve ön lisans KPSS var siz ön lisans tahsilinizi tamamlar ve diplomanızı alırsanız ön lisans olana girebilirsiniz.

Bununla beraber: Eğer akademik hayatınıza devam etmek istemiyorsanız bu sizin tercihiniz. Ailenizin değil. Hayatınızı yaşayacak ve muhtemelen seçtiği işi yaklaşık 15-20 boyunca yapacak kişi de sizsiniz.

Askerlik ve ehliyet gibi erkenden halletmeniz gereken işleri halletmek size fayda sağlar bu arada.

Benim şahsi tavsiyem DGS zaten az kontenjanlı bir sınav haliyle bir senenizi israf etmeye değmeyebilir. Eğer imkan varsa ve mümkünse gerekli sınavları verip kamuya girip işe başlayın daha iyi. Ardından kamu içinde çalışırken 2 yıllık bölümünüzü 4 seneye tamamlar ve maaşınıza prim aldırtırsınız hem işiniz cepte olur hem gereksiz bürokratik yükler ve ÖSYM'ye fazladan para kazandırmazsınız.

Saygılar.

Geri
Yukarı