Okul yönetimi bilgisayarımı izliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba dostum. Ben de özel okulda okuyorum ancak özel okulda okuman demek senin bilgisayarını izleyebilecekleri anlamına gelmiyor. Eğer bundan emin isen bilgisayarını bir bilgisayarcıya götürmelisin. Eğer o "evet bilgisayarında bu programdan dosyalarına erişim sağlanmış" derse hemen hukuki işlem başlat. Ancak sakın o programı silmesine ya da izinlerini değiştirmesine izin verme. Yoksa izlediklerini kanıtlayamazsın. Kazanma şansın çok yüksek eğer seni izliyorlarsa. Bu bir suçtur. Yüklü miktarda para tazminatı alabilirsin. Özellikle bu bir okul olduğundan dolayı normalden katlarca fazla bile alabilirsin. Ancak dediğim gibi emin olman gerekiyor. Eğer öyle değilse seni anında okuldan atarlar. Öyle ise yeni okul için burs kazanıp tazminattan aldığın parayı orada kullanabilirsin. İyi günler.

Herhangi bir bilgisayarcı bunu tespit edebilir mi?

Ben olsam aileme durumu anlatıp okulu tehdit ederdim, bu özel okullar kadar saçmalık bir sistem yok zaten.

Ben de özeldeyim fakat bilgisayarım izlenmiyor, acaba neden? :D Her özel okul bilgisayarı izliyor diye bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
IP ve DNS adreslerinizi değiştirebilirsiniz. Eğer IP ya da DNS'den bağlanıyorsa.

Büyük ihtimal okulda bilişim öğretmeni ile konuşup müdür öyle yaptı bence, önemli bir şeyin yoksa format at gitsin.

Bu arada yasal bir işlemin pek işe yarayacağını sanmıyorum, kanıt olarak ne sunacaksınız ki? Siber işlemlerde ülkemiz çok gerilerde.
Hocam orası öyle ancak bu bildiğiniz özel hayata saygısızlık. Özellikle devletimiz özel okullara karşı bir gıcıklığı olduğu için bence davayı kazanabilir :)

Herhangi bir bilgisayarcı bunu tespit edebilir mi?
Hocam tespit edilmesi zor değil. Kendin bile bunu yapabilirsin ama emin olman için bir bilgisayarcıya götürmelisin. Bunu çoğu bilgisayarcı bulur ancak onlara biri beni izliyor demen lazım. Yoksa sıradan bir antivirüs işlemi yaparlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı