Okula gitmeden önce kafein tüketmek yaralı olur mu?

FramedBenz

Centipat
Katılım
1 Mart 2021
Mesajlar
108
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben akşam ne kadar erken yatarsam yatayım o yataktan uykusuz kalkıyorum. Okulda ilk 4 ders hiç enerjim olmuyor hep uyuyorum. Dersler aksıyor okula gitmeden önce kafein içeren ürünler ( kahve veya enerji içeceği ) tüketsem etkili olur mu?
 
Kafein almak ile ilaç almak aynı şey bence. ADHD hastalarının daha iyi odaklanmak için kullandıkları ilaçlar var odağı arttırmak için, inanılmaz odağını arttırıyor. 6-7 saat dinlenmeden aralaksız ders çalışabildiğini bile duymuştum. Eğer gerçekten etkili bir şeyler istiyorsan ilaç kullan kafeinle zaman kaybetme. Eğer birisinin gözleri görmüyorsa gözlük veya lens gibi bir şey kullanmaması aptalca olmaz mıydı? Senin de odak sorunun varsa ilaç kullanacaksın başka çaresi yok. Bir doktora git belki ADHD falan olabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ADHD hastalarının daha iyi odaklanmak için kullandıkları ilaçlar var odağı arttırmak için, inanılmaz odağını arttırıyor. 6-7 saat dinlenmeden aralaksız ders çalışabildiğini bile duymuştum.
Her güzelin bir kusuru olduğu gibi her ilacın da bir yan etkisi vardır. Sonraki hayatında bu ilaç yüzünden sorun yaşama ihtimali var mı? Bence vardır, 6-7 saat az bir süre değil.
 
Her güzelin bir kusuru olduğu gibi her ilacın da bir yan etkisi vardır. Sonraki hayatında bu ilaç yüzünden sorun yaşama ihtimali var mı? Bence vardır, 6-7 saat az bir süre değil.
Benim "ilaç kullanmak" diye önerdiğim çözüm yöntemi düşündüğünüz aksine ileri düzey odak sorunları yaşayan (ADHD, bipolar vb..) insanlar için bir yöntem bile değil, zorunluluk ve bir tedavi yöntemi. Onun dışında bu kişilerin ders çalışmak gibi aktiviteleri yaparken odaklanmaları mümkün değildir ve uzun vadede istikrarlı, verimli bir ders çalışma düzeni oluşturmaları mümkün değildir. Şu ilaç karşıtlığı olayı neden bu kadar moda bilmiyorum. Sadece bir tane ADHD ilacı yok, bir sürü ilaç var. Her birinin etkileri farklı oluyor fakat dozunu kaçırmadığın sürece hiç bir sorun yok. Bunları doktorlar hastalarına öneriyor düzenli kullanım için.
 
Şu ilaç karşıtlığı olayı neden bu kadar moda bilmiyorum. Sadece bir tane ADHD ilacı yok, bir sürü ilaç var. Her birinin etkileri farklı oluyor fakat dozunu kaçırmadığın sürece hiç bir sorun yok.
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki 6-7 saat boyunca beyni uyuşturup odaklanmaya zorlayacak gibi anladım. Yani düşündüğüm gibiyse ciddi yan etkileri olabilir. İleride hasta bu ilaca bağımlılık gösterebilir diye düşündüm. Sonuçta her ilacın yan etkileri oluyor. Onun dışında bana fazla ön yargılı yaklaşmışsınız. Ben ilaç karşıtı değilim daha bugün ilaçlarımı Eczaneden aldım geldim.
 

Geri
Yukarı