Okulda bana zorbalık yapıyorlar

Hocam geçmiş olsun. Bu durum kader sayılır. Böyle berbat bir eğitim sistemi, disiplin cezalarının olmayışı vs. yapabileceğin tek şey okul değiştirmek. Dalga geçmelerine, zorbalıklarına aldırış verme. Çünkü şu anda Elon Mosk ta zamanında böyle şeylerin en babasını yaşamış okul hayatı kötü geçmiş bir insan ve tek arkadaşı yoktu hatta belki adam akıllı bir ailesi bile yoktu(tam olarak bilmiyorum). Fakat şu an durum ortada anlatmaya kelime yetmez. "Zor zamanlar güçlü insanlar doğurur".
Haklısınız hocam

Haklısınız hocam. Bir sorum daha olacaktı, kekemeliğinizi anlattınız mı? Atlattıysanız bunun için bir eğitim aldınız mı? Yoksa kendiliğinden geçti mi?

Okula yakın bir parkta.

Evet Malatya'da yaşıyorum.

Fark ettiler. Babalar konuştu olay kapandı. Ama kavgayı hala unutamıyorum.

Hocam önünüzde sınavınız var ne öneride bulunsak boş, size karışırlarsa sınıf öğretmeninize, idareye, rehberlik hocanıza başvurabilirsiniz. Onun dışında sadece derslerinize odaklanın eğer bu sınavda belli bir başarı gösteremezseniz emin olun şu an uğraştıklarınızdan daha belalı tiplerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Kavga olayı geçmiş ama böyle durumlarda hastaneye gidip darp raporu alıp karşı tarafa şikayette bulunabileceğinizi bilin.

Haklısınız hocam. Bir sorum daha olacaktı, kekemeliğinizi anlattınız mı? Atlattıysanız bunun için bir eğitim aldınız mı? Yoksa kendiliğinden geçti mi?

Okula yakın bir parkta.

Evet Malatya'da yaşıyorum.

Halen kekemeliğim devam etmekte. Bulunduğunuz duruma göre kesinlikle bir değişiyor yakın samimi bir çevrenizle iletişim kurarken neredeyse kekemelikten eser yok. Ani bir soru sorduğumda/sorulduğunda donup kalıyorum. Heyecan ve stres kekemeliği tetikleyen önemli faktörler. Diyaframdan nefes almaya çalışın daha rahat hissedersin konuşurken. Kekelediğin kelimelerde onları tekrar et. Diamond temanın konuşma bozuklukları hakkında bir videosunda kekemelik için egzersizler var. Ben de olabildiğince yapmaya çalışıyorum. Kekemeliğin tam bir tedavisi yok maalesef ki. Sürekli egzersiz yapın kekemelik azalınca AA artık kekelemiyorum demeyin çünkü 3-5 ay düzgün konuşsanız bile sonradan çok fazla kekelemeye başlayabiliryorsun.(bizzat yaşadım yaşıyorum da.) Başka bir sorun varsa sorabilirsin.

Halen kekemeliğim devam etmekte. Bulunduğunuz duruma göre kesinlikle bir değişiyor yakın samimi bir çevrenizle iletişim kurarken neredeyse kekemelikten eser yok. Ani bir soru sorduğumda/sorulduğunda donup kalıyorum. Heyecan ve stres kekemeliği tetikleyen önemli faktörler. Diyaframdan nefes almaya çalışın daha rahat hissedersin konuşurken. Kekelediğin kelimelerde onları tekrar et. Diamond temanın konuşma bozuklukları hakkında bir videosunda kekemelik için egzersizler var. Ben de olabildiğince yapmaya çalışıyorum. Kekemeliğin tam bir tedavisi yok maalesef ki. Sürekli egzersiz yapın kekemelik azalınca AA artık kekelemiyorum demeyin çünkü 3-5 ay düzgün konuşsanız bile sonradan çok fazla kekelemeye başlayabiliryorsun.(bizzat yaşadım yaşıyorum da.) Başka bir sorun varsa sorabilirsin.
Cidden aynısını yaşıyorum hocam mesela 1 hafta takır takır konuşuyorum diğer hafta cümle kuramıyorum.Ben bu hastalık için eğitim alıyorum ve iyi gidiyor sizinde almanızı öneririm.

Hocam önünüzde sınavınız var ne öneride bulunsak boş, size karışırlarsa sınıf öğretmeninize, idareye, rehberlik hocanıza başvurabilirsiniz. Onun dışında sadece derslerinize odaklanın eğer bu sınavda belli bir başarı gösteremezseniz emin olun şu an uğraştıklarınızdan daha belalı tiplerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Kavga olayı geçmiş ama böyle durumlarda hastaneye gidip darp raporu alıp karşı tarafa şikayette bulunabileceğinizi bilin.
Haklısınız hocam ama bunlar karşısında dayanamıyorum ve sürekli aklımın bi ucunda

Cidden aynısını yaşıyorum hocam mesela 1 hafta takır takır konuşuyorum diğer hafta cümle kuramıyorum. Ben bu hastalık için eğitim alıyorum ve iyi gidiyor sizin de almanızı öneririm.

Haklısınız hocam ama bunlar karşısında dayanamıyorum ve sürekli aklımın bir ucunda.

Dayanmak zorundasın. Her karanlık yolun sonunda ışık vardır. İllaki aklının bir ucunda olacak düşünmeden edemeyeceksin ama kendini başka şeylere vererek bir nebze de olsa canını daha az sıkacak.

8.sınıfım sınav senem derslerden çok bir zamanım olmuyor ama birşeyler düşüneceğim hocam

Yani sınıfın sevilen çocuğu kalıplı çoğu kisi ondan korkuyor
Bu günün nasıl geçti peki?
Eğer devam ediyorsa ve sen şikayette bulunduysan ve sırf şikayette bulunduğun halde yapıyorsa artık dünde dediğim gibi ailene danışacaksın olmuyorsa da karşılık vereceksin.

Bu günün nasıl geçti peki?
Eğer devam ediyorsa ve sen şikayette bulunduysan ve sırf şikayette bulunduğun halde yapıyorsa artık dün de dediğim gibi ailene danışacaksın olmuyorsa da karşılık vereceksin.

Evet. Tahmin ettiğim gibi yine bana bulaştı. Boğazıma yapıştı ve arkadaşımıda dövdü. Arkadasimla bir anlasma yaptık yarında bize böyle sekil bulaşırşa idareye gideriz diyeceğiz. İse yarayacağını sanmıyorum bence bu olay idarede bitecek sınıfta sürekli bize k*hpe diyor ayrıyeten arkadaşken sınıftaki birkaç kişiyi sevmediğimi söylemiştim ve bugün hepsini söyledi böylece insanlara güven olmadığını bir kez daha öğrendim(daha ileri giderse onunda bende sırları var.😉)

Evet. Tahmin ettiğim gibi yine bana bulaştı. Boğazıma yapıştı ve arkadaşımıda dövdü. Arkadasimla bir anlasma yaptık yarında bize böyle sekil bulaşırşa idareye gideriz diyeceğiz. İse yarayacağını sanmıyorum bence bu olay idarede bitecek sınıfta sürekli bize k*hpe diyor ayrıyeten arkadaşken sınıftaki birkaç kişiyi sevmediğimi söylemiştim ve bugün hepsini söyledi böylece insanlara güven olmadığını bir kez daha öğrendim(daha ileri giderse onunda bende sırları var.😉)

Eğer çok tehlikeli tipler ise bulaşma derim çevresi çoksa hiç bulaşma darp raporu alıp mahkemeye verebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı