Okulda gördüklerim ne işime yarayacak?

Merhabalar. Bugün aklıma bir şey takıldı. Matematikte onlarca fonksiyon, işlem öğreniyoruz. Fizikte onlarca işlem, kimyada onlarca formül öğreniyoruz. Bu öğrendiklerimi ben nerelerde kullanacağım?
Ya batarsın ya da yükselirsin, olaya çok basit bakmamak gerekiyor.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Türkiye'de günümüz şartlarıyla çok işine yaramaz. Bilgiler ise yaramaz demiyorum ama sıradan bir vatandaşın işine yaramaz. Ek olarak bu bilgiler şu kadar üniversite okudum şu kadar yastayim isime yaramadi diyenler de aslında bu bilgilerin değil kendi düşünce yapilarinin basitliğini anlatıyorlar yada kaba bir ifadeyle küstahlık yapıyorlar. Zira bu bilgiler olmasaydı muhtemelen ne uzaya cikabilirdik ne başımızın üstünde ucan ucaklari yapabilirdik vs vs. Geometriyi günümüzden cok daha aşağı seviyede kullanan antik Mısırlılar Nil'den korundular mesela. Bizim ülkemizde de Fizik, Kimya gibi bölümler "bilim" üretir hale gelirse bu bilgiler cok isimize yarar. Bu bölüm mezunları "potansiyel işsiz" olarak kalmaya devam ederse malesef bu bilgiler işimize yaramaz.
Sonuç olarak bu bilgiler işe yarar, sadece bizim işimize yaramıyor. En basit anlatımla işimize yaramadığı için dolar 12 lira mesela.
 
Hiçbir işine yaramayacak okul boş iş linç tayfa gelecek şimdi.
 

Dosya Ekleri

  • images (22).jpeg
    images (22).jpeg
    21,8 KB · Görüntüleme: 37

Geri
Yukarı