Okulda iftira olayında ne yapılır?

Kadının beyanı esastır. Her türlü kendini aklar o.
Kadının beyanı esastır maddesinin kanuni anlamını bilmeden yorum yapmayın. Orda anlatılmak istenen kadın bana ... bir olay oldu, şiddet gördüm vs. derse bu söylemin kanuni olarak başlangıç delili olarak kabul edileceği anlamına gelir. Yani kadın cinsel veya şiddetle alakalı bir suça maruz kaldıysa delil getir öyle bakalım denmez araştırmaya başlanır.

Bu okulda yayılırsa ve söylenti oluşursa, senin yerinde olsam müdürü ve diğer tüm yetkililer ile konuşuyordum. Sınıf sınıf gezer, aklandığıma dair olan kanıt/yazıyı her sınıfa teker teker gösterirdim.

Bu konuda ben haklı çıkar mıyım kamera bulunduğu için o salonda ben haklı çıkarım gibi geliyor ama yarın hocalarla konuşacağım.

Olayın neredeyse aynısını bizzat yaşadığım için arkadaşa neler ile karşılaşacağını anlatmak istedim bilmeden yorum zaten yapmıyoum.

Kadın beyanı esastır dediğin şey bir doktirindir. Bu doktirin "Masumiyet karinesi" ile doğrudan doğruya çelişmektedir. Bir kişi aksi ispatlanmadıkça masumdur. İddia makamı iddiayı ispatlamak ile mükelleftir. İddia makamının beyanın esas ve delil olarak alınması, doğrudan doğruya "Sen suçlusun" tarzı bir yaklaşım ile yaklaşmaktadır. Her şeyi geçtim, iddia makamı iddiasını kanıtlamakla mükellefken bu beyanda sen, masum olduğunu kanıtlamak durumunda kalıyorsun? Hukukta böyle bir şey yok. Ya bırak hukuku veya her şeyi. Eşin, ailen ve tüm çevrenin bunu duyması nasıl bir şey olabilir sence?

Olayın neredeyse aynısını bizzat yaşadığım için arkadaşa neler ile karşılaşacağını anlatmak istedim bilmeden yorum zaten yapmıyoum.
Ne yaşadınız tam olarak? TCK'nin hiçbir maddesinde kadın söylediyse kesin doğrudur hadi hemen suçlu gözükeni hapse atalım yazmıyor.

Hocam önce ve hızlı olmaya çalışın geç kalırsanız sizi haksız durumuna koyabilirler.

Bu konuda ben haklı çıkar mıyım kamera bulunduğu için o salonda ben haklı çıkarım gibi geliyor ama yarın hocalarla konuşacağım.
Öncelikle bu konuyu hem Rehber Öğretmene ayrıca Müdür yada Müdür Yardımcısına anlat hakkında iftira atıldığını herhangi bir şey yapmadığını söyle kamera kayıtlarına bakılmasını talep et.

Akladın ve masumsun. O zamana kadar belki karın seni boşayacak, iş yerin seni işten atacak. Yaşadığın yerde huzuru bile bulamayacaksın.

Çamur at izi kalsın.

Kadın beyanı değil, delili ve kanıtı esas olmalıdır. Adalet mülkün temelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…