Okulda iftira olayında ne yapılır?

“Kadının beyanı esastır” masumiyet karinesini ortadan kaldıran bir kural değildir; ceza yargılamasında hiçbir zaman tek başına delil sayılmaz ve kimse sırf beyanla suçlu ilan edilmez. Bu ilke sadece şikâyetin ciddiye alınmasını, soruşturmanın başlatılmasını ve özellikle 6284 kapsamında geçici koruma tedbirlerinin uygulanmasını sağlar; yani cezalandırma değil, risk yönetimi amaçlıdır. Ceza davasında ise iddia makamı yine ispat yükü altındadır ve mahkûmiyet için hâkim tüm delilleri birlikte değerlendirir.
"Kadının beyanı esastır", cinsel suç ve cinsel şiddet vakalarında delil yetersizliği durumunda kadının ve çocuğun beyanının esas olduğunun kabul edilerek soruşturmanın başlatılması ve bazı durumlarda ifadenin delil olarak kabul edilmesine dair ilkedir.

Tek başına delil sayılıp sayılmamasının bir anlamı yok, beyan delil sayılamaz. Beyanın delil sayılması, söylediğinin doğru olduğu varsayımında bulunmaktır. Bu da masumiyet karinesini ile tezatlık oluşturur.

Bu konuda sıkıntı yaşamamak adına konu sahibi arkadaşın önce adım atıp durumu Rehberlikteki Öğretmenine ve Müdür yada Yardımcısına anlatıp hiçbir şey yapmadığı halde kendisine tacizci damgası vurulduğunu ve kızın kendisini tehdit ettiğini anlatıp kamera kayıtlarına bakılmasını istemesi lazım okulda yayılsa dahi eğer söylediği gibiyse kamera kayıtları kendisini aklamasını sağlayacaktır en kötü ihtimalle Törende konuşma yapılmasını talep eder.
MEM'den falan tanıdık falan varsa söyleyin müdürün kulağını çeksin, yoksa da en yakın zamanda velinle 2-3 akrabanla git müdüre ayar versinler başka türlü uğraşılmaz.
Bizzat hocalarımla hemfikirim.

Kamera kaydı var sonuç olarak ama rehberlik kamera kaydını incelemeden seni suçlu kılarsa işin kötü. Umarım kötü bir sonuç doğurmaz çünkü annene babana ulaşabilir bir durum. Belki şakasına yapıyorda olabilir aranızda ne geçtide taciz muhabbetine döndü bilemem.

Şakasına yapıyorlardı daha sonra bu olayı abartmaları beni rahatsız etti yarın onlarla konuşacağım eğer bu durumu devam ettirirlerse idareye başvuracağım.

Şakasına yapıyorlardı daha sonra bu olayı abartmaları beni rahatsız etti yarın onlarla konuşacağım eğer bu durumu devam ettirirlerse idareye başvuracağım.

Onlarla konuşacağın tek şey "Bu durumu idareye ve okul geneline taşırsanız hakkınızda iftiradan suç duyurusunda bulunacağım." cümlesi olsun.

Tekrar söylüyorum, aklanıp aklanmamakta problem yok. Bu ithamla yaşayacağınız süreçte birçok şeyi kaybedeceksiniz. Onur, şeref, saygınlık ve masumiyet. Bunların tazminini asla ama asla yapamazsınız. Her şey yargı kararlı ile olmuyor maalesef, bu değerleri iadeyi itibar ile dava açarak alamıyorsun.

Tekrar söylüyorum, aklanıp aklanmamakta problem yok. Bu ithamla yaşayacağınız süreçte birçok şeyi kaybedeceksiniz. Onur, şeref, saygınlık ve masumiyet. Bunların tazminini asla ama asla yapamazsınız. Her şey yargı kararlı ile olmuyor maalesef, bu değerleri iadeyi itibar ile dava açarak alamıyorsun.
Aynen öyle ve hala bunları yaşamaktayım. Pısırık kaldığım için kimsenin yüzüne bakamıyorum şuan. Ne yapmalıyım kendim de bilmiyorum ama okul değiştirmeyi düşünüyorum. Leke gibi kalıyor.

Bugün kız kendi ağızıyla da ben şaka yaptım alınma demişti ama bu olay üzerinde aşırıya kaçmaları beni çok rahatsız ettti.

Aynen öyle ve hala bunları yaşamaktayım. Pısırık kaldığım için kimsenin yüzüne bakamıyorum şuan. Ne yapmalıyım kendim de bilmiyorum ama okul değiştirmeyi düşünüyorum. Leke gibi kalıyor.
Kardeşim benim başıma böyle bir şey gelmedi ancak gelen arkadaşım var. Ne süreçlerden geçtiğini ben biliyorum. Karısı ile boşandı, depresyondan ve çıkan dedikodudan dolayı "yetersiz performans" bahanesiyle işten çıkarıldı. Şu an aklandı ama kaybettiklerini düşündüğünde ne olacak ki?

Bugün kız kendi ağızıyla da ben şaka yaptım alınma demişti ama bu olay üzerinde aşırıya kaçmaları beni çok rahatsız ettti.

Kardeşim şakaysa "bitir şakayı olayı uzatma ikimizin de namusu şerefi var." de.

Şu an aklandı ama kaybettiklerini düşündüğünde ne olacak ki?
Elinde kalan tek şey kendi düşünceleri oluyor. Keşke ülke bu halde olmasa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı