Gelmişim okula hoca geliyor hepiniz proje yapacaksınız. Ders ici proje de değil bildiğin TÜBİTAK projesi. Nedir bunun amacı ki? Herkes mucit mı olsun? Ben bu ülkeye yararlı olmak için neden illaki proje yaptırılmaya zorlanıyorum ki? Sebebini bilen varsa anlatabilir mı?
Tübitak'ın amacı; Türkiye'de müsbet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamak.
Hocalarda çoğunlukla buna benzer açıklamalar yapıyor. Fakat bana soracak olursanız gerçekten bu konularla ilgili değilseniz pek işinize yarayacağını sanmam.
Gelmişim okula hoca geliyor hepiniz proje yapacaksınız. Ders ici proje de değil bildiğin TÜBİTAK projesi. Nedir bunun amacı ki? Herkes mucit mı olsun? Ben bu ülkeye yararlı olmak için neden illaki proje yaptırılmaya zorlanıyorum ki? Sebebini bilen varsa anlatabilir mı?
Türkiye'de ilk kez ortaokul (ilköğretim 8. sınıf) kapsamında maden haritası yapan kişi bendim, ışıklandırması, tam konumu falan kendi elimle yaptım. Ödülüm ise bir A4 kağıdı oldu.