Okulda önlemlere rağmen virüs bulaşabilir mi?

  • Konuyu başlatan Le197
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 706
Ben bizzat kendi okulumda gördüm hiçbir önlem almamışlar ne dezenfektan var ne de mesafe bir kişi bile corona ise herkese bulaştırabilir çok sıkıntılı bir dönem.
 
Sınavlar ne olacak? Sınavlar zorunlu.

Sınavlar için mecbur gidilecek. Sınavlar dışında bence hiç gitmene gerek yok cunku sınavlardaki çıkacak konuları kavramaya yönelik okula geçen hafta gittim fakat ne önlem var ne sosyal mesafe hepsi sözde. Dediğim gibi YouTube'da bir sürü kanal var.
 
Hastanede doktorlar o kadar çifter, hatta üçer maske takıyor; siperlik takıyor; önlük takıyor; eldiven takıyor ve yine de virüs bulaşabiliyor.
 
Önlem mi? Hangi önlem? Devlet okullarında 1 sınıfta 40-50 kişi var. Bu durumda virüs bulaşmama ihtimali var mı? Sizin yapabileceğiniz kendinize dikkat etmek. Gerisi şans.
Artık 40-50 kişi yok 1 sınıfta pek. Bizim okulda ikiye böldüler sınıfları 15 kişi falanız.
Korkuyorsan gitme. Zaten verimli şekilde ders islenemiyor, evde kendin çalışsan daha iyi. Ben dilekçe verdim ve gitmiyorum. YouTube'da belli kanalları takip ediyorum okuldakinden daha verimli.
Keşke bende dilekçe verip gitmesem. :( Aile zoruyla gidiyorum.
 
Bu pazartesi okullar açılıyor ve korkum var açıkçası. Maske takıp ellerimi sürekli dezenfekte ile temizleyeceğim ve sosyal mesafeye çok dikkat edeceğim ama bunlara rağmen virüs bulaşır mı bilmiyorum ve korkuyorum. Sizce bulaşır mı virüs? En çok da aileme bulaşmasından korkuyorum. Alabileceğim önlemler var mı? Cidden korkuyorum.

İstersen dilekçe yazıp gitmeme ihtimalin var arkadaşımdan duymuştum çok korkuyorsan yapabilirsin zaten en fazla 2 gün gidersin diğer dersler uzaktan olur ve sınıflar yarıya bölünmüş sanırım.
 
Bu virüsün bence 1 çözümü var ama kısa yol olarak. 1 aylık sokağa çıkma yasağı. Fakat bu mümkün değil çünkü zaten herkes zor durumda. İşletmeler batar. Bu yapılsa bile yurtdışı seyahatleri kapatılmalı. Uzun yol olarak aşı. Tek çözüm şuanlık bu gibi duruyor. Belki bakarsın 2025'e kadar hayatımızda olacak. Sorunun cevabı olarak maske ve dezenfektan %10'luk korur (kesin değil, kaba hesap). Devlet mecbur bıraktı. Düşünün, nüfusun yarısından fazlası toplu taşıma kullanıyor ve en çok buralardan bulaşıyor. Pazartesi'den itibaren bunlar hep dolu olacak kısaca virüs öncesi Türkiye gibi (hala dolu orası ayrı). Diyebileceğim şeyler bu kadar. Sınav yapıldıktan sonra yasakları geri getirirler, oyuncak ettiler zaten milleti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı