Okulda teneffüste telefona bakma yasağı

Merhaba, ben lise 1'e gidiyorum. Gittiğim lise gayet iyi bir lise. Bizim okulumuzda telefona bakmak yasak. Ama şöyle sanmayın, sadece derste yasak değil. Hem derste, hem teneffüste üstüne üstlük öğle arasında bile yasak! Tamam, derste telefona bakmak zaten yasak olmalı. Ama Allah aşkına, teneffüste; hadi onu da geçtim öğle arasında niye yasak ya? Zaten bu okulda bir sürü saçma kural var... Mesela, öğrencilerin WhatsApp grubu kurması yasak, tırnak uzatması yasak, çift renk saç yapması yasak, kızların saçlarını toplamadan gelmesi yasak... Teneffüste ve öğle arasında telefona bakmak neden yasaktır? Bakarsak ne olabilir ki ya? Gerçekten hiç anlayamadığım bir konu bu. Okullar açıldığından beri telefona hocalara yakalanmadan teneffüslerde ve öğle arası da bakıyorum. Çünkü asosyal biriyim, telefona bakmaktan başka yapacak bir şeyim yok. Evet, bir de hocalara yakalanmadan telefona bakmak zorundayım çünkü hocalar sanki C4 taşıyormuşuz gibi teneffüslerde sınıfları dolaşıyorlar ya... Matematik öğretmeni 1 günde 10 telefon toplamıştı hatta! Ben de geçenlerde telefona bakarken teneffüste hocaya yakalandım. Hoca beni müdür yardımcısına götürdü. Ve bana ek-9 denilen saçma sapan bir belgeyi imzalattılar. Ama buna yasal olarak izinleri yok. Çünkü internetten kısa bir araştırma yaparsanız, ek-9 kurallarında "derste telefona bakmanın" yasak olduğu yazıyor. Yahu; ben derste bakmadım, teneffüste baktım! Üstelik 3 tane ek-9 imzalarsak okuldan uzaklaştırılıyormuşuz. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Niye imzaladın ki? Hakkını savunmalıydın bence.
 
-A:Eğitim sistemi çok kötü ülkemizde
-B:Hey gidi hey samsuna bir git gel bakayım yollara bak yollara dümdüz üstünde çay içsen çay dökülmez.
-A:Eğitim sistemi ile ne alakası var abi
-B:Bende onu diyorum işte

Bu ülkede böyle bir diyalog geçiyor maalesef. Adamakıllı kişiler gelip sistemi komple yeniden yapılandırması gerek. Artık Japonya'dan mı ABD'den mi çalar bilemem ama çok acil değişmesi gerek.
 
Hocalarımız bizde derste Kahoot bile yaptırıyorlar telefonlarımızdan. Yani demek istediğim okula telefon getirmek yasak değil. Derste hocadan izinsiz açmak yasak. Tenefüste serbest. Yönetmelik bu.
 
Vallahi bu ülkede ortaokul ve lisede eğitimde en azından bir düzen var müfettiş vs. falan geldiğinden en azından istedikleri gibi at koşturamıyorlar ama şu üniversiteleri fazla başıboş bırakmışlar gerçekten daraldım artık. Şikayet etmeye kalsan edemezsin lise de belki ama üniversiteye gelince şikayet etmeyi düşünmeyin bile hoca taktı mı ayaklarına da kapansan geçirmezler seni. Eğitim zaten kötü bir halt olduğu yok ama şu gereksiz zorlayan ego tatmin eden dr. Ve üstü akademisyenler eğitimden okuldan hatta hayattan soğutuyorlar insanı.
Anneniz ve babanız güçlü kişiler değilse uğraşılmaz okulla öğretmenle.
 
Şimdi senin orada saydığın kurallar yıllardır olan kuraldır. Saç ve tırnak mevzusuda aynı. Tırnak neden uzatılmıyormuş onu da araştır veya düşün mantıklı cevaplar bulursun. Okulda telefon kullanmak yasaktır. Okula girer iken telefon kapatılır çıkar iken açılır. Öğle arasına bir şey diyemem o saçma ama gerisi saçma değil yıllardır olan kurallar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı