Okuldaki Arçelik akıllı tahtaya Windows yükledim

@Servan alfa Allah Allah .exe dosyaları açılmıyor muydu? :D Nasıl olabilir ki ya? Acaba hiç Linux bilen birisi yok muydu okulda?

İndirdiğiniz tüm programların Pardus'a uyumluları da vardır. İndirdikleri siteye girip bakarsanız görürsünüz orada. Pardus, .exe dosyaları direkt olarak çalıştırmaz.

Bunun tecrübeyle bir alakası yok. Pardus, Windows'a oldukça benzeyen bir dağıtım. Ayrıca Bakanlık tarafından da desteklendiği için denetim sırasında kurulu olmadığı görülürse BT hocasının başı biraz ağrır.

BT hocalarını da mı torpille seçmeye başladılar artık? O kadar yıl boyunca hayatında hiç Linux görmemiş hoca mı olur? :D

OS değiştirmek yerine OS kullanmayı, öğrenin. :) Bir de burada hala konu açma sebebin ne onu da anlamadım. Yaptığın şey 2000'li yıllardan beridir çoğu insanın yaptığı OS değiştirme işlemi.
Bizde exe açmıuordu ve bikaçkez yetkili birsi düzelti ama hine açmamaya başaldı ama windaws kurduktan sonra exe ler açılmaya başladı
 
Ne yapsın şimdi?
BT hocasıyla konuşsun. O anlamıyorsa gidip ekip çağırsınlar, gelip BT hocasına anlatsın neyin ne olduğunu. Bu zamana kadar bilmemesi bile saçma zaten. Denetim sırasında sorun çıkabilir, aşırı denetlenen şeyler değiller ama faz olarak ilerde olan tahtalarsa -ki bildiğim kadarıyla Arçelik faz olarak ilerde olan bir tahta- güncelleme ve donanım değişikliği yapmaya gelen ekip fark eder ve rapor tutabilir.
 
@Servan alfa Hala anlamadın sanırım. Linux dağıtımları .exe'yi direkt olarak açmazlar. O gelen yetkililer, size indirdiğiniz programların Pardus'la uyumlu çalışan hallerini indirmişlerdir ki sizin de o versiyonları indirmeniz gerekli.

Windows kurunca .exe dosyalarının açılması bir çözüm değil. Zaten Windows .exe açabiliyor. Sizin Pardus daha doğrusu Linux kullanmayı öğrenmeniz gerekli. Başta senin BT hocanın bunları bilmesi gerekiyordu zaten de ülkede işini düzgün yapan yok ki.
 
Bir şey soracağım neden Pardus? Bu arada eski Fatih tahtalarında Windows yüklüydü her şey çok iyiydi.
Bakanlık kararıyla yarı yerli diyebileceğimiz bir işletim sistemine (işletim sistemi diyorum ama Linux dağıtımı temelde) geçmeye karar alındı. Bunun içinde hem Windows'a benzer hem de hafif olan Pardus tercih edildi.

Çoğu okulda kullanılmaya başlandı ve artık çoğu uygulamanın Pardus uyumlusu da çıktı. BT hocalarına da Pardus hakkında bilgilendirme ve eğitimler verildi diye biliyorum. Fakat sizin hoca sanırım eğitimlerde uyuyakalmış. :D

Okulda yapılan şeyler belliyken boştan yere Windows kullanmaya ve virüslerle mücadele etmeye gerek yok. Kolay bir tane Linux dağıtımı kurup işi belli bir derecede çözdüler. Biraz daha geliştirirlerse fena olmaz. Ayrıca her okula Windows lisansı alacak olsaydı MEB cepte para kalmazdı. :D

Tabii bizim yurdun insanı Windows'u korsan kullandığı için bunlar gram umurunda olmuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı