Okullar kapanmayacak mı?

Sırf siz rahat yatağınızdan kalkmayacaksınız diye okulu kapatmazlar. Ben uzaktan eğitimden hiç verim alamıyorum fakat yüz yüze eğitimden çok fazla verim alıyorum. İnşallah açık kalır.

Gülmekten kırıldım. İyi geldi.
 
@Eren AK, Allah'ın izni olmadan tek kuş uçamaz.
Düşünme şekliniz yanlış. İslam'da bulaşıcı hastalık durumunda Cuma namazlarına gitmemeye izin verilmiştir ve bunun bir sebebi var.
Bu mantıkla araba sürerken de emniyet kemeri takmanız gereksiz olmalı, çünkü zaten Allah kimin ne zaman öleceğini biliyor.
 
@Otomatik Mandalina, alakası yok. Bir kişinin öleceği zaten kaderinde yazılıdır, ne zaman öleceğimizi bilemeyiz. Zamanı gelince de herkes ölür. Azıcık mantıklı düşünebilsen zaten şu yorumu atmazdın.
Biz burada gerçekleri konuşuyoruz birader, istatistikler üzerinden yorum yapıyoruz. Senin dini inançlarının bilimsel gerçek üzerinde etkisi yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni varyantın etkisine göre değişir ekonomide önemli maalesef kapanmayacak gibi gözüküyor.
Twitter'da gündem şu an kapatılmasını istiyorlar ben hem kapatılmasından yanayım hem de açık kalması yanayım eğer vakalar bir anda 60 50k uçarsa kapatılma ihtimali var.
Peki vakaları açıklayan kim? Ben ilk PCR testi yaptırdığımda 1 günde çıkmıştı sonucu ve pozitif di fakat 1 hafta önce yaptırdığım PCR testi ne hikmetse 3 saatte çıktı.
 
Düşünme şekliniz yanlış. İslam'da bulaşıcı hastalık durumunda Cuma namazlarına gitmemeye izin verilmiştir ve bunun bir sebebi var.
Bu mantıkla araba sürerken de emniyet kemeri takmanız gereksiz olmalı, çünkü zaten Allah kimin ne zaman öleceğini biliyor.
Haklısınız buna biz Allah'ın bir kaderinden diğer kaderine kaçmak diyoruz Salgın hastalık zamanın da yaşanan bir hadise şu şekilde:

Hz. Ömer (r.a.) bir yolculuktayken, gitmek üzere oldukları Şam’da salgın hastalık zuhûr ettiğini haber alınca gerekli istişâreler netîcesinde Şam’a gitmekten vazgeçmiştir. Aslında Cenâb-ı Hakk’ın ve Hazret-i Peygamber’in emrine daha muvâfık olan bu ihtiyat ve tedbir karşısında sahâbeden Ebû Ubeyde bin Cerrah (r.a.), Hz. Ömer’e (r.a.):

“–Allâh’ın kaderinden mi kaçıyorsun?” diye sormuş, Hz. Ömer (r.a.) ise, o âlim ve fâzıl sahâbîden böyle bir suâli beklemediği için:

“–Keşke bunu senden başkası söyleseydi ey Ebû Ubeyde! Evet, Allâh’ın kaderinden, yine Allâh’ın kaderine kaçıyoruz. Ne dersin, senin develerin olsa da bir tarafı verimli, diğer tarafı çorak bir vâdiye inseler ve sen verimli yerde otlatsan Allâh’ın kaderiyle otlatmış; çorak yerde otlatsan yine Allâh’ın kaderiyle otlatmış olmaz mıydın?” (Buhârî, Tıb, 30)
 

Geri
Yukarı