Okullar ne zaman kapanır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sefer kararlılar kolay kolay kapatmazlar diye düşünüyorum ama 5kişi için karantina lazım geçmiş olsun vallahi.
 
Daha testleri bitmediği için?

Ama hala bir imza attiriyorlar. Isteyenler daha da bekleyebilir.
 
Bizim burada aşı karşıtlığı yaptığımız yok. Tam düzgün aşı çıkarsa neden vurulmayalım aptal mıyız biz?
Yüzde 100 koruma sağlayan bir aşı için beklemeyin. Sürekli mutasyona uğrayan ve yeni varyantları çıkan bir virüse karşı kısa sürede nasıl tamamen koruma sağlayan bir aşı üretsinler?
Benim gibi düşünenler sadece denek olmak istemiyor. Tıbben şu anda aşı vurulanlar denek kategorisinde bu aşının sadece acil kullanım onayı var.
 
Testleri bitmeden önce aşı olanların yan etkisi ya ilerde çok fazla olursa ve ciddi olursa?
İleride yan etkisinin artmasının dayanağı nedir? Yani elinizde somut bir kanıt var mı? Olursa diye bir yargıdan yola çıkarak o kadar insanı riske atamayız.
 
Hocam bir ara detaylı inceleyebilir misiniz? Korkuyorum da. Teşekkürler bu arada.
Rica ederim, merak etmeyin korkmanızı gerektirecek bir şey değil. Bazı şeyler tıbbi terimlere giriş yapılmış, o kadar ayrıntılı bilgim yok onları da araştırmak lazım. Onun dışında şu anda aşının kullanım onayı DSÖ tarafından verildi zaten. Bu güne kadarda milyonlarca kişi aşı oldu ve aşırı yan etki görülen kişi sayısı orana göre oldukça az durumda. Korkmanızı gerektirecek hiçbir durum yok yani. Eğer bu oranlardan korkuyorsanız size daha kötü bir haberim var. Yediğiniz bir hazır gıdadan daha kötü sonuçlara ulaşabilirsiniz ya da içtiğiniz bir ağrı kesici sizi öldürebilir. Hepsinin belli oranları var, hepsi gerçekleşebileceği gibi aşı yüzünden de ölebilirsiniz. Aşı yüzünden ölme olasılığınız bu saydıklarımın yanında çok az kalıyor ama merak etmeyin. Bu kadar bilim adamı ve doktor boştan yere uğraşmadı aylar boyunca.

Bu arada imza olayına çok takılmayın. İmza içeriğini başka konularda da anlattım özet geçeyim. Hamile olan kişilere önerilmiyor ve 1-2 günlük yan etkilerin ateş, halsizlik, eklem ağrısı ve mide bulantısı olabileceği yazıyor. Ameliyata girerken bile imza atıyorsunuz, ameliyatta da ölürseniz suç doktorun olmuyor yani(istisnalar hariç). Bu kadar kasmayın imza olayını da, bir prosedür sadece.
 
İleride yan etkisinin artmasının dayanağı nedir? Yani elinizde somut bir kanıt var mı? Olursa diye bir yargıdan yola çıkarak o kadar insanı riske atamayız.
Ortada faz çalışmaları daha bitmemiş bir aşı var insanın sorgulaması en doğal hakkı.
 
Testleri bitmeden önce aşı olanların yan etkisi ya ilerde çok fazla olursa ve ciddi olursa?
Komplo teorileri üzerinden yürürsen yol alamazsın.

Madem teoriler ile ilerlemeye çalışıyorsun şöyle diyeyim: Ya aşının yan etkileri bulunana kadar aşı olmadığın için virüsü çok ağır geçirirsen ve verdiği kalıcı hasarları yaşarsan ne olacak?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı