Okulu bırakıp bir işte çalışmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan mou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 2.250
okul insana hiçbir bilgi katmaz
ama okul insana kültür katar, çevre katar
okumaz her koşulda faydalı bir eylemdir
niye ebeveynler fen lisesine göndermek ister, çünkü oradaki çevre ortam ve kültür yüksek düzeydedir.

uç örnek olacak ama alt üst olarak 2 farklı örnek kişi canlandırın gözünüzde.
hangi kişi hangi yollardan yürümüş hayalinizde analiz edin
doğru seçimin ne olduğunu anlayacaksınız (çoğunluk olarak yorumlayın ama, istisnaları hayal etmeyin)

dipnot: eğitim sistemi ve anlamsız müfredat konusunda hemfikiriz

İnan aynısı bende de var 9. Sınıfa yeni geçtim. 8. Sınıfta ta çok düşündm yarın fizik yazılısı var hala bu işi düşünüyorum. En başında bu fikrimi ailemle paylaştım oku adam ol dediler ama bende biraz ilgi olunca arabalara aslında kendim bile garaj olsa arabala sabaha kadar uğraşacak gibi hissediyorum. Ama çok forumlarda gezdim insanlar ikiye bölünüyor bazıları ustaları yüzünden çok bıkmış bunalmış, bazılarının ustası ise ona çok şey öğretmiş şükrediyorlar. 10. Sınıfta MESEM'de motor mekanik sanayiye geçmek istiyorum 9. Sınıfta girmek açıkçası yemedi bir tık. Kendime tam güvenemedim yazın gidecektim zaman sığmadı. Bence en iyisi kendi gidip işin ne olduğunu görmek ama tabii ehlyet davası falan da var ama bazıları çok sever bazıları söver hayatan nefret eder. Şahsen ben bu yaz deneyeceğim iyi usta bulursam oradan MESEM de devam ederim. Ama ailem notların iyi git oku diyorlar ama ülkede kendimde okuyarak bir gelecek göremiyorum. Artık o kadar çok yani 8. Sınıfta kafayı yemiştim ne yapacağım diye şu an okumaya karşı gram inancım kalmadı. Hangi işe baksam o 5 yıla biter yok yapay zeka devralır o işi inancım kalmadı artık. İnan geçen sene bu vakitlerde gene böyle forum açtım bir şey değişmedi o ortamı görmeden hiçbirşe olmaz bir sene daha devam etsem seneye de aklım burada olacak gelecek kaygısı vesaire. Ama hayata bu yaşta meslek için atılmak insanı ürpertiyor 15 yaşlarında yaptığın belki bir seçim tüm hayatını şekillendirecek bu yüzden zaten emin olamıyor bir yandan korkuyor. Çok gördüm ve yaşadım ister o işten dünyanın en büyük kazığını yemiş birisi hiç gitme çok kötü bir yer gitme desin ama olmuyor o kişinin aklında sürekli onun böyle olmuş ama benim böyle olmayabilir daha güzel olur iyi olur diye düşünce kalıyor.
Gidip görmeden olmayacak. Derdim parada değil işiöğretecek iyi biri olsun yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı