QuasarWhisper
Megapat
- Makaleler
- 1
Merhaba, biraz dertleşmek istiyorum. 12. sınıfa yeni geçtim ve özel bir lisedeyim. Babam dershane sahibi ve sürekli olarak "ne zaman çalışmaya başlayacaksın?" diye baskı yapıyor. Ancak benim derslere kafam hiç basmıyor; hem TYT hem de AYT konularında bilgim çok az. Çoğu kez özel ders aldım ama yine de dersleri yapamıyorum. Sürekli olarak düşünüyorum: "çalışıp zoru başarıp bilgisayar mühendisi olup masabaşında 100k maaş almak yerine, okulu bırakıp sanayiye ve ticarete atılmak daha cazip geliyor." her saniye bunları düşünmekten bıktım. Ne yapmalıyım sizce? Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Öncelikle ortalama zekada herkes başarılı olabilir, öyle böyle okuyabilir. Anlamamanızın sebebini hiç kendinize sordunuz mu? İkincisi, okumak = para kazanmak değil. Amaç para kazanmaksa okumamak lazım hatta. Tabii çok büyük miktar kazanıyor dediğin meslekler genelde fakat o kadar uğraşacağına kendi işini iyi yapıp büyütüp (ki bu şansa bağlı) o şekilde çok daha zengin olabilirsiniz.
Ben de tamamen değil fakat sanki olacakları çok iyi biliyormuşum gibi... İçten içe kemiriyor beni 2 senedir?
Kral o meseleleri geç felsefe sevmem para kazanmayacaksak niye okuyoruz orta çağda değiliz sonuçta para önemli.
Bu arada şu laflara da (İstemediğini yapıp başarılı olmaktansa istediği yapıp başarısız ol.) Aldırış etme. Önce istemediğin şeyleri yapacaksın ki gün geldiğinde her istediğini yapabilesin.
Ama bunun yerine daha liseyi bile bırakıp sanayide çıraklık yapmak da sana bir şey katmayacaktır.
Sanayide asgari ücretler de dönüyor evet. Nasıl tüm doktorlar, mühendisler, avukatlar milyoner olmuyorsa tüm ustalar da olmuyor. Sanayide zengin olmanın ilk şartı yolsuzlar yapmak ve müşterileri dolandırmaktır. Conta yaktı diyip 500 liralık malzemeyle 2 saat süren değişim için 40 bin para isterler. Bunu yaparsa ahlaksız ve zengin olabilir evet. Eğitim şunun için önemli yukarıda dediğim gibi " Git düzgün bir üniversitede düzgün bir bölümünü oku ister önlisans olsun ister lisans buna takılma. Sen o kurumdan alabildiğini al. Network geliştir, çevre edin, öğrenmeyi öğren, verilen imkanları değerlendir. Ticaretin en önemli noktalarından biri çevre ve insan ilişkileridir. Çevren yoksa insan ilişkilerin iyi değilse ticarette başarı sağlayamazsın." Bi' eğitimci olarak en büyük eksiğin okuduğunu idrak etme problemin. Cahil ve ahlaksızlık yaparak kısa sürede zengin olmaktansa kültürlü ve ahlaklı bir esnaf olmak her zaman daha iyidir. Okullar sadece finale girmek için yoktur. Siz okulu sadece bu amaçla görüyorsanız daha bir eğitimci olamamışsınız demektir.Derslere kafam basmıyor, üniversite okumak değil sanayide çalışmak istiyorum diyen bir gence "Hayır! Hangi bölüm olursa olsun üniversite okuyacaksın!" demeyi bir eğitimci olarak yanlış buluyorum.
Sanayide asgari ücretlerin döndüğünü sanman da yanlış. Eğer bu işlere eğilimi varsa çırak olarak başladığı kariyerinde orta yaşlarına doğru mühendislere taş çıkartacak geliri olur.
Gençlere ne istediğini empoze etmek yerine istediklerini yapmaya teşvik etmeliyiz. Olur da başarılı olursa ne ala, başarısız olursa tyt/ayt girmenin yaş sınırı yok ama sanayide çırak olmanın yazılı olmayan yaş sınırı var.
Sen okulu bırakırsan anca sanayide çalışırsın en az lise diploması şart ama okumaya niyetin yok demekiKral o meseleleri geç felsefe sevmem para kazanmayacaksak niye okuyoruz orta çağda değiliz sonuçta para önemli.
Aynı şekil 11.sınıf başından beri düşünüyorum.
Sanayide asgari ücretler de dönüyor evet. Nasıl tüm doktorlar, mühendisler, avukatlar milyoner olmuyorsa tüm ustalar da olmuyor. Sanayide zengin olmanın ilk şartı yolsuzlar yapmak ve müşterileri dolandırmaktır. Conta yaktı diyip 500 liralık malzemeyle 2 saat süren değişim için 40 bin para isterler. Bunu yaparsa ahlaksız ve zengin olabilir evet. Eğitim şunun için önemli yukarıda dediğim gibi " Git düzgün bir üniversitede düzgün bir bölümünü oku ister önlisans olsun ister lisans buna takılma. Sen o kurumdan alabildiğini al. Network geliştir, çevre edin, öğrenmeyi öğren, verilen imkanları değerlendir. Ticaretin en önemli noktalarından biri çevre ve insan ilişkileridir. Çevren yoksa insan ilişkilerin iyi değilse ticarette başarı sağlayamazsın." Bi' eğitimci olarak en büyük eksiğin okuduğunu idrak etme problemin. Cahil ve ahlaksızlık yaparak kısa sürede zengin olmaktansa kültürlü ve ahlaklı bir esnaf olmak her zaman daha iyidir. Okullar sadece finale girmek için yoktur. Siz okulu sadece bu amaçla görüyorsanız daha bir eğitimci olamamışsınız demektir.
Birader ben hepsine mi laf ettim kısa yoldan zengin olmanın yolu bu dedim. Sen eğitimciysen ben esnafım yıllardır her türlü toptancıyla farklı iş kolundan insanlarla çalıştım iş yaptım. Orta yaşa gelince mühendise taş çıkartacak gelir 30 bin değil milyon kazanmak oluyor işte. Adam 25 yıl it gibi sanayide ömür bitirecek sonra ayda 30-40 bin kazanmayı başarı mı sayacak? Mühendis mezun olduktan 5 yıl içinde o parayı zaten kazanıyor. Orta yaşa gelince de 70 binleri görebiliyor. Ama kendini geliştireni yapıyor bunu. Her mezun olanı değil. O yüzden her sanayiye giden de varlıklı olmaz. İyi yaptığın her meslek iyi kazandırır. Sağda solda duydun dediğin şeyleri kendimi bildim bileli görüyorum. Dürüst esnaftan çok ahlaksızlar var. O conta mevzusunu da birebir yaşadım bütün sanayiyi gezdim hepsi aynı şeyleri söyledi. Hepsi ne kadar dürüst dimi? 2 saatlik işlem 500 liralık parça değişimi 40 bin TL. Herkese böyle dürüst esnaf lazım. Türkiye Cumhuriyetinin eğitimcisi olman seni tanrı yapmıyor düz vatandaşsın. Ne kadar primitif bir zihniyet yazık bu çocuklara gerçekten. Ben de Türkiye Cumhuriyetinin ihracatçısıyım napalım?Tüm ustaların milyoner olduğunu dediğimi nereden çıkardın? Okumayı idrak etmeyi bırak kuruntulu şekilde yazmadıklarımı bile yazdığımı sanıyorsun. Sanayide zengin olmanın şartlarını sağda solda duyduğun şeylerle gerçekmiş gibi yazmana gerek yok komik duruma düşüyorsun. Üniversite okumayıp sanayiye giden herkesi ahlaksız yapman da kafa yapın hakkında çoğu şeyi açıklıyor. Üniversite okumayı istemeyen insana "üniversite oku network geliştir" demek de ayrı bir olay. Türkiye Cumhuriyetinin eğitimcisine bu tür laflar etme saygısızlığına değinmiyorum bile senin seviyene inmek benim zararıma olur. Sen seviyesizliğinle değerli sandığın fikirlerini gerçekten değerli öğrencilere empoze etmeye devam et