Okulu bırakmak mantıklı olur mu?

Birader ben hepsine mi laf ettim kısa yoldan zengin olmanın yolu bu dedim. Sen eğitimciysen ben esnafım yıllardır her türlü toptancıyla farklı iş kolundan insanlarla çalıştım iş yaptım. Orta yaşa gelince mühendise taş çıkartacak gelir 30 bin değil milyon kazanmak oluyor işte. Adam 25 yıl it gibi sanayide ömür bitirecek sonra ayda 30-40 bin kazanmayı başarı mı sayacak? Mühendis mezun olduktan 5 yıl içinde o parayı zaten kazanıyor. Orta yaşa gelince de 70 binleri görebiliyor. Ama kendini geliştireni yapıyor bunu. Her mezun olanı değil. O yüzden her sanayiye giden de varlıklı olmaz. İyi yaptığın her meslek iyi kazandırır. Sağda solda duydun dediğin şeyleri kendimi bildim bileli görüyorum. Dürüst esnaftan çok ahlaksızlar var. O conta mevzusunu da birebir yaşadım bütün sanayiyi gezdim hepsi aynı şeyleri söyledi. Hepsi ne kadar dürüst dimi? 2 saatlik işlem 500 liralık parça değişimi 40 bin TL. Herkese böyle dürüst esnaf lazım. Türkiye Cumhuriyetinin eğitimcisi olman seni tanrı yapmıyor düz vatandaşsın. Ne kadar primitif bir zihniyet yazık bu çocuklara gerçekten. Ben de Türkiye Cumhuriyetinin ihracatçısıyım napalım?

Kimse kısa yoldan zengin olmak ile ilgili konuşmuyor sadece sen diyorsun haberin yok. Kuruntular devam ediyor. Sen 25 yıl sanayide emeğiyle para kazanan adamın aylık 30 bin TL geliri olduğunu sanıyorsan gerçeklikten çok uzaktasın. Kuruntu konusunda şaka yapıyorum galiba gerçek çıkacak. Mühendislik okuyanların anında iş bulup 5 sene içinde o paraları kazandığını sanman apayrı olay. Sanayide diz çürütenlerin 30k kazandığı bir distopyada mı yoksa mühendislik mezunlarının anında iş bulduğu bir ütopyada mı yaşıyorsun karar ver önce. Sen daha bu tür gerçekliklerden bihaber esnaflık yapmaya çalışıyorsan gerçekten komedi. Ben ne tanrı olduğumu ne de bir vatandaştan üstün olduğumı belirttim. Kuruntularını git müşterilerine sat. Cahiliyetin, hayattan bihaber oluşun ve en önemlisi gençlere yol gösterebilecek seviyede olduğunu sanman seni Türkiye Cumhuriyetinin ihracatçısı değil Türkiye Cumhuriyetinin palyaçosu konumuna getiriyor.

İstediğini yapan her insan başarılıdır. Senin gözünde başarısız gördüğün insan helal ekmekle para kazanıyor. Dik kafalılık bu olsa gerek.

Dedigimi anlamamissin moruk.

Son düzenleme:
Merhaba, biraz dertleşmek istiyorum. 12. sınıfa yeni geçtim ve özel bir lisedeyim. Babam dershane sahibi ve sürekli olarak "Ne zaman çalışmaya başlayacaksın?" diye baskı yapıyor. Ancak benim derslere kafam hiç basmıyor; hem TYT hem de AYT konularında bilgim çok az. Çoğu kez özel ders aldım ama yine de dersleri yapamıyorum. Sürekli olarak düşünüyorum: "Çalışıp zoru başarıp bilgisayar mühendisi olup masa başında 100k maaş almak yerine, okulu bırakıp sanayiye ve ticarete atılmak daha cazip geliyor." Her saniye bunları düşünmekten bıktım. Ne yapmalıyım sizce? Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Merhaba, bu dediğim belki hoşunuza gitmeyecek ama sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki. Kafam basmıyor demişsiniz. Temel eksikliği mi yaşıyorsunuz yoksa sıkıldığınız için gereği kadar odaklanmayıp anlamaya gayret mi göstermiyorsunuz? Emek vermeden hiçbir şey olmuyor. Sanayiye de gitseniz ticarete de atılsanız büyük çaba lazım.
Çalışıp zoru başarıp bilgisayar mühendisi olup masa başında 100k maaş almak yerine, okulu bırakıp sanayiye ve ticarete atılmak daha cazip geliyor.
Ayrıca kusura bakmayın ama bu mesajınızdan anlaşılıyor ki siz çok yüzeysel düşünen birisiniz. Bir defa bilgisayar mühendisi olmanız demek 100k maaş alacağınız anlamına gelmiyor. Kendinizi geliştirmeniz lazım. Olay YKS sınavında bilgisayar mühendisliği kazanıp üniversiteyi bitirmekten ibaret değil. Sürekli çaba lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı