Okulu bırakmak mantıklı olur mu?

Kimse kısa yoldan zengin olmak ile ilgili konuşmuyor sadece sen diyorsun haberin yok. Kuruntular devam ediyor. Sen 25 yıl sanayide emeğiyle para kazanan adamın aylık 30 bin TL geliri olduğunu sanıyorsan gerçeklikten çok uzaktasın. Kuruntu konusunda şaka yapıyorum galiba gerçek çıkacak. Mühendislik okuyanların anında iş bulup 5 sene içinde o paraları kazandığını sanman apayrı olay. Sanayide diz çürütenlerin 30k kazandığı bir distopyada mı yoksa mühendislik mezunlarının anında iş bulduğu bir ütopyada mı yaşıyorsun karar ver önce. Sen daha bu tür gerçekliklerden bihaber esnaflık yapmaya çalışıyorsan gerçekten komedi. Ben ne tanrı olduğumu ne de bir vatandaştan üstün olduğumı belirttim. Kuruntularını git müşterilerine sat. Cahiliyetin, hayattan bihaber oluşun ve en önemlisi gençlere yol gösterebilecek seviyede olduğunu sanman seni Türkiye Cumhuriyetinin ihracatçısı değil Türkiye Cumhuriyetinin palyaçosu konumuna getiriyor.

İstediğini yapan her insan başarılıdır. Senin gözünde başarısız gördüğün insan helal ekmekle para kazanıyor. Dik kafalılık bu olsa gerek.

Dedigimi anlamamissin moruk.

Son düzenleme:
Lise diplomasını almalısın okulu bırakmayı doğru bulmuyorum.

Merhaba, bu dediğim belki hoşunuza gitmeyecek ama sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki. Kafam basmıyor demişsiniz. Temel eksikliği mi yaşıyorsunuz yoksa sıkıldığınız için gereği kadar odaklanmayıp anlamaya gayret mi göstermiyorsunuz? Emek vermeden hiçbir şey olmuyor. Sanayiye de gitseniz ticarete de atılsanız büyük çaba lazım.
Çalışıp zoru başarıp bilgisayar mühendisi olup masa başında 100k maaş almak yerine, okulu bırakıp sanayiye ve ticarete atılmak daha cazip geliyor.
Ayrıca kusura bakmayın ama bu mesajınızdan anlaşılıyor ki siz çok yüzeysel düşünen birisiniz. Bir defa bilgisayar mühendisi olmanız demek 100k maaş alacağınız anlamına gelmiyor. Kendinizi geliştirmeniz lazım. Olay YKS sınavında bilgisayar mühendisliği kazanıp üniversiteyi bitirmekten ibaret değil. Sürekli çaba lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…