Okulu bırakmak ne kadar mantıklı?

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.072
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Meslek lisesine gidiyorum. Salı günleri sabahın 8'inden itibaren, akşam 17:30'a kadar okuldayım. Yani neredeyse bütün günüm gidiyor, gelince ise bitkin ve kafam dolu şekilde geliyorum. Ne kendime zaman ayırabiliyor, ne de mutlu mutlu takılabiliyorum. Diğer günler de hemen hemen aynı geçiyor; Saat 13:00'da ders başlıyor, akşam 17:30'da bitiyor. Okula boş gidip, boş geliyorum desem yeridir. Pandemi, benim eğitim hayatımı tamamen sildi, attı desem yeridir. Çünkü okulda hiçbir şey anlamıyorum. Karantina döneminde evde mis gibi çalışıyordum. Evden çalışmaya alışmıştım ve rahattım. Okula ayıracağım saatin, %15'ini ayırsam, daha çok verimle öğreniyordum.

Ki zaten okul okumakta boş gelmeye başladı. Okuyan da aynı, okumayan da. Okul, şu an benim için zaman kaybından başka bir şey değil. Okulu bıraktıktan sonra ne yapacaksın derseniz, bi' teknoloji şirketinde çalışırım ve hayatı devam ettirmeye çalışırım. Çok iyi kariyer yapmak istiyorum ama henüz reşit değilim ve kariyer yapabilmem için reşitlik gerekiyor. Ayrıca okula ayırdığım zamanın çoğuyla kariyerim için çalışsam, milyoner olacak dereceye gelirim. Yani okul, bana göre o derece zaman kaybı, anlayın diye örnek verdim. Çok fazla süre meslek dersi görünce de, meslekten iyice soğuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
 
Bu senin hayatın için dönüm noktası niteliğinde bir karar olacak şahsen bende lise 2'yim Anadolu lisesi öğrencisiyim fakat okula boş gidip boş geliyorum hiçbir şey öğrenmiyorum derslerde kitap okuyorum seneye açık liseye geçmek istiyorum fakat ailem açık liseyi çok çok kötü sanıyor.
 
Bu senin hayatın için dönüm noktası niteliğinde bir karar olacak.

Aynen, o yüzden farklı görüşlere ihtiyacım var.

Açık liseye geçmek istiyorum fakat ailem açık liseyi çok çok kötü sanıyor.

Benimkiler de maalesef.
@Iskenderun, o ne oluyor acaba? Biraz açabilir misin?
Yani back-end masaüstü yazılımı geliştiriciliği. Mesela Logo Yazılım şirketi gibi.
 
Kendin hayatın, kendi kararların. Her şeyde bir risk var. Risk almak istiyorsan bırakıp açıktan bitirebilirsin liseyi.

Önünde üç ihtimal olacak:
1) Başarılı olursun.
2) Başarısız olursun ve pes edersin.
3) Başarısız olursun ve pes etmeden yeni şeyler denersin.

Kafanda iyice düşündükten sonra karar vermeni öneririm.
 
Okulu bırakmanın sana 1 gram zararı olmayacaktır zaten bu ülkede hiçbir şey iyi değil ama okul ve eğitim sistemi ah ah benden tavsiye bırakman yani açık lise okulu bırakmak doğru bir tercih olur zamanında okudum 3000 TL için milletin ayak işlerini ağır yüklere giriyorum bence hiç okumayın onun yerine ilgi alanınıza yoğunlaşın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı