Okulu bırakmak ne kadar mantıklı?

Meslek lisesine gidiyorum. Salı günleri sabahın 8'inden itibaren, akşam 17:30'a kadar okuldayım. Yani neredeyse bütün günüm gidiyor, gelince ise bitkin ve kafam dolu şekilde geliyorum. Ne kendime zaman ayırabiliyor, ne de mutlu mutlu takılabiliyorum. Diğer günler de hemen hemen aynı geçiyor; Saat 13:00'da ders başlıyor, akşam 17:30'da bitiyor. Okula boş gidip, boş geliyorum desem yeridir. Pandemi, benim eğitim hayatımı tamamen sildi, attı desem yeridir. Çünkü okulda hiçbir şey anlamıyorum. Karantina döneminde evde mis gibi çalışıyordum. Evden çalışmaya alışmıştım ve rahattım. Okula ayıracağım saatin, %15'ini ayırsam, daha çok verimle öğreniyordum.

Ki zaten okul okumakta boş gelmeye başladı. Okuyan da aynı, okumayan da. Okul, şu an benim için zaman kaybından başka bir şey değil. Okulu bıraktıktan sonra ne yapacaksın derseniz, bi' teknoloji şirketinde çalışırım ve hayatı devam ettirmeye çalışırım. Çok iyi kariyer yapmak istiyorum ama henüz reşit değilim ve kariyer yapabilmem için reşitlik gerekiyor. Ayrıca okula ayırdığım zamanın çoğuyla kariyerim için çalışsam, milyoner olacak dereceye gelirim. Yani okul, bana göre o derece zaman kaybı, anlayın diye örnek verdim. Çok fazla süre meslek dersi görünce de, meslekten iyice soğuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Hocam benim tavsiyem en azından liseyi bitirmeniz olurdu.
Liseyi bitirdikten sonra rahatlıkla bırakabilirsiniz okulu.
Yada açık liseye gidersiniz bilmiyorum ama mutlaka bitirmek lazım.
 
Hocam benim tavsiyem en azından liseyi bitirmeniz olurdu.
Liseyi bitirdikten sonra rahatlıkla bırakabilirsiniz okulu.
Liseden sonra ciddi düşünmüyorum zaten. Amacım okul başarısından çok, hayat başarısı. Hayat başarılarım içerisinde, okul planları yok. Üniversiteye gitsem bile -TYT ile 2 senelik okuyabilirim, 4 senelik için zekam yetmez-, iş hacmimi büyütmek için giderim.
 
Eğer okul bırakılacaksa, bir hedef ve bir amaç olduğu için bırakılmalı. Okulu bıraktıktan sonra kazanacağınız zamanları değerlendirmek için bir uğraşınız olmalı. Bırakılabilir, herkes okuyacak diye bir kaide yok. Ancak bırakılırsa da bir yolun çizilmiş en azından kafada planlanmış olması gerekiyor. Okulu bırakıp, evde boş boş zaman geçirmek mantıksızlıktan öte.
 
2 senelik okuyup kariyer yapacaksan açığa geç tüm zamanını istediğin o meslek için ayır derim mesela kodlama gerektiriyorsa ona yoğunlaş yani kendini geliştirmeye bak.
 
Aileniz izin veriyorsa geç. Sabah 8 de başlayıp taa 17:30, a kadar o zaman sana verilse neler neler yaparsın her gün böyle evde çalışsan 4 ayda yabancı dil konuşursun.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı