Okulu bırakmalı mıyım?

Her şey güzel gidiyordu, ta ki 10. sınıf 2. döneme kadar. COVID patlak verdi ve yaklaşık 1,5 yıl okuldan gerideyim. Arkadaşlarım dershanelere gidip ders alıyorlardı, ben de çalışıyordum. Yaklaşık 3 ay çalıştım, PC topladım, derslere girdim, hiçbir şey anlamadım. Sonra gitgide umudumu yitirdim. Bugün ise annem COVID oldu. Bende de belirtileri var. Ben de olacağım büyük ihtimal. Şu an 12.sınıfa geçmiş bulunmaktayım ve ne yapacagımı bilmiyorum.

Abime sormak istedim. Kendisi bilgisayar muhendisi, 2. sınıf. Dedim abi ne yapacağım? Dedi artık Türkiye'de yaşamak çok zor, pasaportumu alıp Almanya'ya gideceğim, sen de oyle yap. Orada yaşarız gül gibi. Abim bile artık okuldan vazgeçtiyse ben de onunla gideceğim. Sizce doğru mu yapıyorum? Gitgide psikolojim bozuluyor.
(Almanya'da amcam ve halam yaşıyor oraya yerleşeceğim.)
Merkel olsam seni neden kabul edeyim ki ülkeme?
 
Söylemeyi unutum babam 5 yıll siyasi ceza evinde yatığı için itica edeceğim bir de 2 ay sonra kalfalık sınavım var onu haledip kalfa olarak gideceğim. Zaten bu yola çıkmadan once düşündüm bu etkenleri ama 1 yıll daha türkiyedeyim. Yaşım tutmuyor. Okulu Almanya'ya taşımak isteresem 10.000 euro para lazım yani heryıll 100.000 TL 4 yıll okursam 400.000 TL ediyor.
Alman hükümeti seni neden kabul etsin? Sadece bir sor.

Neden olmasın.
 
Eğitim dediğiniz kadar önemsiz, ya da boş bir şey değil. Hayalinizdeki mesleğe gerçekten ulaşabilirsiniz eğer okursanız. Okumazsanız da en fazla düşük maaşla işçi olarak çalışırsınız. Hayallerinizin peşinden gitmek için okumak şart. Ayrıca o işler "Almanyaya gidem, okumayam, okumadan geçinem" kadar kolay değil. Okumazsanız, hayatta bir çok şeyi elde edemezsiniz. Aklınızı başınıza toplayın, siz yine de okuyun, ister Almanya'da, ister Türkiye'de.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı