Okulun öğrencilerden zaman çalması

1-Kimlikte herkes Müslüman görünüyor. O yüzden muaf olamazsın.

Eski kimlik kartlarında din bölümü değiştirilebiliyor diye biliyorum. Yeni kimlik kartlarında zaten din bölümü yazmıyor.
 
Okulların tek amacı sizlere bir şey öğretmek değil, bir o kadar da sizleri eleme görevi var. İnsanların hepsini iyi konumlara getiremiyorsun, çoğunluğu o iyi konumlardan uzak tutmanın yolu da öğretim hayatında elemek.

Öğrencilere öğrenecek ne kadar fazla şey verirsen kısa süre içinde kapasitesi kısıtlı olanların büyük kısmı elenecek demektir. Bunun üstüne öğretim sürecini ne kadar uzun tutarsan bu sorumluluğu yerine getiremeyen kalan çoğunluğu da elemiş oluyorsun. Bu şekilde eleyebildiğin %90 kadar bir kısım gidiyor. Kalan %10 belli bir kapasitenin üstünde olan, kapasitesi ortalama bile olsa çok yüksek azim gösterebilmiş, uzun süreli eğitim hayatındaki sorumluluğunu üstlenebilmiş kişilerden oluşuyor.

Bunları yerine getirmeden başarılı olanların oranı o kadar az ki size tavsiyem öğretim hayatını tamamlayamayıp milyarlarca kişi arasından başarılı olabilen 5-10 numuneye bakıp kendinizi avutmayın. O ihtimal çok daha düşük. Yapacak bir şey yok, en az 15-16 yıl dişinizi sıkıp bu süreci iyi şekilde tamamlamaya çalışın.
 
Son düzenleme:
Bizdeki eğitim sistemi insana eğitim ve ahlak harici her şeyi verdiğin için eğitim sistemimizi göze alırsak çok doğru olduğunu düşündüğüm konu tabii ki yine de bence eğitim alınmalı okul okumanın faydaları var ama şu anda maalesef çok büyük eksiklikler içinde.
 

Geri
Yukarı