Okumak istediğim kitaplar çok pahalı

Katılıyorum, kaçıncı baskı olduğuda çok önemli. Yıllar önce çok eski bir baskıdan babalar ve oğulları okumuştum harikaydı, tekrar okumak istediğimde İş Bankası yayınlarından okudum bambaşka bir çeviri, hiç hoşuma gitmemişti aynı tadı vermemişti. En iyi yayın evlerinden şüphesiz fakat böyle durumlarda çıkabiliyor.
Evet. Dediğiniz çok daha doğru. Çevirmenin önemi çok büyük. Yani yayınevini araştırmak da yetmiyor çevirmene de bakmak gerek.
 
Dostum maalesef yapacak bir şey yok. Artık cevabını, kitapların pahalı olmasına neden olanlara, seçim günü verirsin. 2. el kitap alırsın, ben sıfır kitap almıyorum çünkü çok pahalı. 2. el kitap aldığım zaman, genellikle sağlam oluyorlar.
 
Burada yayınevi ve çevirmenin çok büyük bir önemi var biliyorsunuz değil mi? Sakın saçma yayınevlerinden ya da çevirmenlerden okumayın bu güzel eserleri. Yapı Kredi, İş Bankası gibi bilindik yayınevlerini tercih edin.

Bahsettiklerimin -1984 hariç o can yayınevi fakat en iyi 1984'ü de onlar çeviriyor- dışındakilerinin hepsi İş Bankası kültür yayınları. Birçok kez bu fiyata bu tarz kitaplar aldım Amazon'dan.
 

Geri
Yukarı