Okumak mı yoksa ticarete atılmak mı?

Yanlış anlama ama trigonometri ile (örnek veriyorum) eşim ile olan sıkıntılarımı mı çözeceğim, yoksa olasılık konusu ile kumar mı oynayacağım? Senin dediğin doğru aslında ama bir de bu taraftan bakmak gerekiyor.
Problem her yerde karşımıza çıkar. Ancak doğuştan gelen bir sayısal zekanız yoksa problem çözmeniz sayısal zekanızı geliştirmez.

Öncelikle hiçbir mühendis veya doktor 3.000 TL kazanmıyor. Belki mühendisler ilk birkaç senesinde alabilir.
Ayrıca üniversite de verilen bilgileri sadece ileride para kazanmana olanak sağlayacak şeyler olarak da düşünme bir matematik sorusunu çözmek sadece matematiği geliştirmez aynı zaman da hayatta karşılacağın problemleri çözmene de olanak sağlar farklı açılardan olaylara yaklaşmanı sağlar.
En önemlisi diploma senin garantin olur yarın bir dükkan açıp batabilirsin ama bir mühendis işten atılırsa 500 TL daha düşük maaşlı yeni işe girer.
İlla ticaret yapacağım diyorsan da diploması olanlar ticaret yapamaz diye de bir kurar yok.
Hadi ya, o yüzden mi şuan ilk okul mezununun yanında asgari ücretle çalışan elektrik mühendisi tanıyorum?

Birisi 5 yıl okuyup dikerken birisi 16 yıl okuyup dikiliyor.

Yanlış anlama ama trigonometri ile (örnek veriyorum) eşim ile olan sıkıntılarımı mı çözeceğim, yoksa olasılık konusu ile kumar mı oynayacağım? Senin dediğin doğru aslında ama bir de bu taraftan bakmak gerekiyor.
Saçma gelebilir ama evet öyle insan da problem çözme becerisi denilen bir şey vardır ve bu matematikle geometriyle satranç oynamakla sudoku çözmekle vb. gibi şeyler ile gelişir. Savaş pilotları neden integral görüyor? Hiç bombardıman yaparken integralle ihtiyaç duyan bir pilot gördün mü? Bilgisayar mühendisleri neden integral çözüyor ? Yazılım yazarken integral çözmesi gereken mühendis gördün mü?
Hadi ya, o yüzden mi şuan ilk okul mezununun yanında asgari ücretle çalışan elektrik mühendisi tanıyorum?

Birisi 5 yıl okuyup dikerken birisi 16 yıl okuyup dikiliyor.
Dostum kimden bahsettiğini haliyle bilmiyorum ama mühendis olarak tanımladığım insan sırf bu ilde de üniversite olsun diye açılan üniversiteden mezun olmayan ingilizce bilen alanındaki bilgisayar programları kullanabilen vb. özelliklere sahip insanlar. Bu bahsettiğin insanın bu özelliklere sahip olmadığına eminim. Ayrıca zengin olmak için illa okumanız gerekiyor demiyorum, okumayan birçok zengin de var. Mesela Ali Ağaoğlu. Tabi ki okuyan zengin de var mesela Ali Koç. Bu iki adamın da ortak özelliği bizim sayamayacağımız kadar çok parası olması. Peki sen hangisi olmak isterdin?

Dostum sonuç ne oldu ? Neye karar verdiniz acaba ?
Bu başlığı başlattığımda 11. sınıfa gidiyordum. Sonra üniye başladım üniyi 3. sınıfta terk ettim 2022' de. zaten bu konuyu açtığımda lisedeyken ticaretle beraber götürüyordum. Geçen sene tekrardan üniversiteye başladım. Şu anda hem okula devam ediyorum. Okumaya başka şehire geldim. Burada müteahhitlik yapıyorum. Villa inşaatındayım şu anda.

Bu başlığı ve içindeki linkleri oku.

Bedel ödedim yani.

Şu anda Ege' de bir okulda iktisat okuyorum. İnşaatla ilgileniyorum. Yolumu bulana kadar türlü sorunla ilgilendim. Kararım hem okumak hem de çalışmak oldu. Sadece çalışmayı da denedim, sadece okumayı da denedim. Okulu da terk ettim. Hem okuyup hem çalışmaya karar verdim en sonunda. Sormak istediğin soru olursa sor.

Başardım diyebilirim.

Bu başlığı başlattığımda 11. sınıfa gidiyordum. Sonra üniye başladım üniyi 3. sınıfta terk ettim 2022' de. zaten bu konuyu açtığımda lisedeyken ticaretle beraber götürüyordum. Geçen sene tekrardan üniversiteye başladım. Şu anda hem okula devam ediyorum. Okumaya başka şehire geldim. Burada müteahhitlik yapıyorum. Villa inşaatındayım şu anda.

Bu başlığı ve içindeki linkleri oku.

Bedel ödedim yani.

Şu anda Ege' de bir okulda iktisat okuyorum. İnşaatla ilgileniyorum. Yolumu bulana kadar türlü sorunla ilgilendim. Kararım hem okumak hem de çalışmak oldu. Sadece çalışmayı da denedim, sadece okumayı da denedim. Okulu da terk ettim. Hem okuyup hem çalışmaya karar verdim en sonunda. Sormak istediğin soru olursa sor.

Başardım diyebilirim.
Pişman mısın ?

9. Sınıfın başında olsan yine aynısını yapar mısın, yoksa dersine daha iyi çalışıp tıp vb. Birşey mi hedeflersin?
Sana linkleri attım. Hikayelerimi okursan nasıl bedel ödediğimi görürsün. Tıp veya hukuk hiçbir zaman hedeflemedim. Bu kadar basit bir yaşamı hiçbir zaman istemedim. Okulunu oku. Üniversitene git. Terk edip yeniden başlayan bir iş adamı olarak diyorum. Oku. Pişman olmazsın. Ben okuduğum için zenginim ve işimi ileriye götürüyorum. Benden daha zengin müteahhitler iş yapamazken ben hem okuyup hem inşaat dikiyorum. Okumasam da yapardım bunları. Ki yaptım da...

Oku, farklı bir bakış açısı kazanacaksın. Ben hem tarih okudum sonra terk ettim. Şimdi de maliye okuyorum. İleri derecede kültür ve birikim sahibiyim. Aile yardımı almadım. Şehir dışında okudum ve okuyorum. Ailemle daha görüşmüyorum. 3 senedir falan. Kısaca oku. 9. sınıfta iş hayatına girsen ne olur? Çocuksun sen daha. Ciddiyim bu konuda. Ben de çocuktum sen gibi yazıyordum. O linklerin tarihlerine bak görürsün.

Sana linkleri attım. Hikayelerimi okursan nasıl bedel ödediğimi görürsün. Tıp veya hukuk hiçbir zaman hedeflemedim. Bu kadar basit bir yaşamı hiçbir zaman istemedim. Okulunu oku. Üniversitene git. Terk edip yeniden başlayan bir iş adamı olarak diyorum. Oku. Pişman olmazsın. Ben okuduğum için zenginim ve işimi ileriye götürüyorum. Benden daha zengin müteahhitler iş yapamazken ben hem okuyup hem inşaat dikiyorum. Okumasam da yapardım bunları. Ki yaptım da...

Oku, farklı bir bakış açısı kazanacaksın. Ben hem tarih okudum sonra terk ettim. Şimdi de maliye okuyorum. İleri derecede kültür ve birikim sahibiyim. Aile yardımı almadım. Şehir dışında okudum ve okuyorum. Ailemle daha görüşmüyorum. 3 senedir falan. Kısaca oku. 9. sınıfta iş hayatına girsen ne olur? Çocuksun sen daha. Ciddiyim bu konuda. Ben de çocuktum sen gibi yazıyordum. O linklerin tarihlerine bak görürsün.
Çıraklık düşünüyorum, berberlik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı