Olası Bir Savaş: Rusya vs. Amerika Birleşik Devletleri

ABD mi, Rusya mı?

• ABD

Oy: 34 56,7%
  • Rusya

Oy: 26 43,3%

• Oy verenlerin toplamı
    60
Filler tepişir karıncalar ezilir. Hangisinin kazanacağından ziyade bizim nasıl daha az hasar alacağımızı tartışmamız lazım.

Böyle bir savaş patlak verdiğinde siz zannediyor musunuz sadece o iki ülke savaşacak işin içine yanı başındaki Rusya'nın en büyük müttefikleri Çin, İran, K.Kore gibi ülkeler dahil olacak buna karşılık Japonya, G. Kore Amerika'ya üslerini açacak. Resmen 3. dünya savaşı fitili ateşlenmiş olur. Bundan elbette biz de nasibimizi alırız. 2. dünya savaşındaki gibi çekimser kalmayacağımızı toplumu gazla yönetenlere bakıp anlayabilirsiniz.

Ben böyle bir savaşta biz de dahil müttefiklerinin kağıttan kaplan olduğu Amerikanın galip gelemeyeceğini düşünüyorum. Hele Avrupa birliği tüm askeri güçlerini 2. dünya savaşı sonrası Amerika'ya bağlamışken onlar bu savaşta taraf olmaktan en zararlı kendilerinin çıkacağını iyi biliyorlar.

Son düzenleme:
Olayı bir savaş simülatörü gibi düşünürsek çevre devletlerden bağımsız, nükleerden bağımsız. O zaman ABD, Rusya'nın içinden geçecektir. Rusya bölgesel süper güçse ABD dünya hiper gücüdür. Zaten etki alanlarına ve ordu envanterlerine bakarak bunu çok rahat anlarsınız. Rusya ancak bölgesinde borusu ötebilen bir devlet. Kafkaslarda ki Türk devletlerine gücü yetiyor. ABD ise tüm dünya etki sahibi. ABD üssü olmayan yer yok.

Onu geç ABD'nin ekonomik gücünden söz bile etmiyorum. Unutmayın her gün yükselmesinden şikayet ettiğiniz dolar ABD'nin parasıdır (Teknik olarak FED tabi.) ve Dünya'nın her yerinde geçen para birimidir. Bir nevi dünya parasıdır.

Son düzenleme:
"Hadi bir nükleer füze atayım." diye başlamazlar. Ama yine bir yol bulurlar. İki tarafta süpergüç olunca bir de.

Çin ve Hindistan kimin tarafında olursa savaş onun lehine olur.

Çin ve Hindistan kimin tarafında olursa savaş onun lehine olur.
Çin ve Hindistan asla aynı tarafta olmaz. Bu İran ile İsrail'in birlikte savaşması gibi olur. Çin'in tarihi ipek yolunu canlandırmak için bu yol üzerinde ki ülkere neler yaptığını, nasıl borç verip ele geçirdiğini, Hindistanı elimine etmek için bilerek bu yolu Hindistan'ın yukarısından geçirdiğini araştırın. Çin ilerde nüfus olarak azalmış olan Türki devletleri bir bir yutacağını biliyor. Asıl derdi Hindistan zaten.

Tarih tekerrür eder sözü savaşları pek kapsamıyor. Bütün savaşlar çıkarlar uğruna. Şuan Almanya'nın bizim tarafımızda olması imkansız mesela. Hindistan olası bir dünya savaşında pasif kalır diye düşünüyorum. Ama Çin'in Amerika'nın karşısında olacağı kesin gibi.

Ben pasif kalacağını sanmıyorum. Sonuçta bu savaş bitince sıranın kendisine geleceğini bilir. Diyelim Çin kazandı. Zaten hapı yuttu. Diyelim ABD kazandı. Savaşta yardım etmediği için ABD o Hindistanı en az 5'e böler. Bunu engelleyecek kimse de kalmamıştır ortada savaşı kazanmıştır çünkü. Bence her türlü taraf olmak zorunda. Çıkarları düşünürsek bu da ABD tarafında olmak zorunda.

Osmanlı'nın önce İngilizlerin tarafında olmak istemesi ama İngiltere'nin Osmanlıyı bölmek istemesi yüzünden istememesi gibi düşünün. Osmanlı'nın da Almanya ile savaşa girmek zorunda kalması gibi. Çin ilerde zaten ezip geçmek istediği Hindistan ile niye bir olsun? Hindistan ilerde onu ezip geçecek Çin'in savaşı kazanmasını neden beklesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…