OLED monitörler ileride ucuzlar mı?

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
Arkadaşlar biliyorsunuz çoğu oyuncu monitörü LCD. VA, IPS, TN panel oluyorlar. Ortaya OLED monitörler de çıktı. OLED teknolojisini telefonlardan biliyoruz. iPhone genel olarak OLED kullanırken Android telefonlar da bu teknolojiye çok benzeyen AMOLED kullanıyor. İki panel de renkleri çok doğru veriyor. Bu teknolojinin monitörlerde olması çok iyi bir gelişim. OLED telefona geçtiğimden beridir monitörümdeki renklerin kalitesizliğini seziyorum. Telefonumdan ve monitörümden siyah ekran açınca arada dağlar kadar fark oluyor. Bilmeyenler için;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dolayısıyla bu OLED teknolojisini canım çok çekti fakat fiyatları gerçekten çok pahalı. 20.000'den başlıyorlar. LCD monitörler ise 4000 gibi bir fiyattan başlıyor. Biliyorsunuz Telefonlarda da LCD bir aralar meşhurdu fakat artık kullanan yok. En son iPhone 11 kullanmıştı. Uzun lafın kısası ilerde telefonlar gibi yaygınlaşınca OLED monitörlerin fiyatları azalabilir mi?

İleride illaki normalleşecektir ama 1 yılda mı olur 5 yılda mı bilemem. Bende çok hevesleniyorum da 20k bir monitöre vermem şu anlık.

Eğer yaygınlaşırsa azalır. Zamanla standart haline bile gelebilir hatta. Ama bu yaygınlaşma ne zaman olur onu bilemem. Keşke erkenden olsa da alıp kullanabilsek.

Piksel yanığı falan olma şansı daha yüksek diyorlar ama ben pek inanmıyorum açıkçası. Belki ışıktan kaynaklı olabilir ama yine de çok olmaz.

Arkadaşlar biliyorsunuz çoğu oyuncu monitörü LCD. VA, IPS, TN panel oluyorlar. Ortaya OLED monitörler de çıktı. OLED teknolojisini telefonlardan biliyoruz. iPhone genel olarak OLED kullanırken Android telefonlar da bu teknolojiye çok benzeyen AMOLED kullanıyor. İki panel de renkleri çok doğru veriyor. Bu teknolojinin monitörlerde olması çok iyi bir gelişim. OLED telefona geçtiğimden beridir monitörümdeki renklerin kalitesizliğini seziyorum. Telefonumdan ve monitörümden siyah ekran açınca arada dağlar kadar fark oluyor. Bilmeyenler için;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dolayısıyla bu OLED teknolojisini canım çok çekti fakat fiyatları gerçekten çok pahalı. 20.000'den başlıyorlar. LCD monitörler ise 4000 gibi bir fiyattan başlıyor. Biliyorsunuz telefonlarda da LCD bir aralar meşhurdu fakat artık kullanan yok. En son iPhone 11 kullanmıştı. Uzun lafın kısası ileride telefonlar gibi yaygınlaşınca OLED monitörlerin fiyatları azalabilir mi?

İleride illaki bir yöntemi bulurlar OLED fiyatlarını düşürmek için bir şey olur düşer. Ama bu kısa vadede olmaz orası kesin.

Eğer yaygınlaşırsa azalır. Zamanla standart haline bile gelebilir hatta. Ama bu yaygınlaşma ne zaman olur onu bilemem. Keşke erkenden olsa da alıp kullanabilsek.

Piksel yanığı falan olma şansı daha yüksek diyorlar ama ben pek inanmıyorum açıkçası. Belki ışıktan kaynaklı olabilir ama yine de çok olmaz.
OLED ve AMOLED ekranların hepsinde bu yanma sorunu var. Yenisi gelmeden çözülmeyecek gibi duruyor.

OLED ve AMOLED ekranların hepsinde bu yanma sorunu var. Yenisi gelmeden çözülmeyecek gibi duruyor.

Yanma sorunu ile alakalı birçok sorunu çözdüler. 1, 5 senedir. 55 inç TV miz var oyunda oynuyoruz nazar değmesin. Öyle korkulacak derecede bir durum yok. Hatta ben yanma sorununa karşı sigorta bile yaptırmadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı