OLED monitor alınır mı?

Bütçe
50.000
OLED kesinlikle alınır.

Sarımtıraklık sorunu için Red ve Green azaltın.

Son cümleyi okurken fark ettim satılmış bile. Bir dahakine Bey

Sarımtıraklık sorunu için Red ve Green azaltın.

Son cümleyi okurken fark ettim satılmış bile. Bir dahakine artık.
Beyazlar ve renkler size göre natural mı, beyazlar için pembemsi ve göz yoruyor diye yorumlar da okudum.

Kendi tecrübemden bahsedeyim;
Eğer ışık alan bir odada oynuyorsanız mat kaplama olması evet hafif bir morumsu renk veriyor siyahlarda ancak onun dışında eğer odan ışık almıyorsa ki ışıktan kastım da direkt gün ışığı monitörüne çarpmıyorsa hiçbir sorun yaşanmıyor. Parlak ekran olsa da yansımadan bir şey anlamazsın zaten.
Alınabilecek en ucuz OLED olması panelin kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Bu modelde 3. jenerasyon OLED panel kullanılıyor ki farklı oyuncu markalarında görülen mat kaplamalı OLED monitörler de bununla aynı paneli kullanıyor, yani 40 bine satılan monitörle Samsung'un bu modeli arasında kasa farkı ve üreticinin kendi eklediği ekstra piksel koruma özellikleri dışında hiçbir farkı yok, renk falan aynı yani.
Rtings incelemesine bakarsanız da zaten ne derece bir monitör olduğu anlaşılıyor. Rtings'in paylaştığı renk ayarlarını kendi monitörünüze kopyalayabilirsiniz.
Hocam peki sizin tecrübenize göre beyazlar ve renkler gerçekçi mi? Beyazlar pembemsi ve göz yoruyor gibi yorumlar da okudum.

Beyazlar ve renkler size göre natural mı, beyazlar için pembemsi ve göz yoruyor diye yorumlar da okudum.

Hocam peki sizin tecrübenize göre beyazlar ve renkler gerçekçi mi? Beyazlar pembemsi ve göz yoruyor gibi yorumlar da okudum.
Beyazlar doğal beyaz. Işık alan ortamda ekran morumsu oluyor ama oyun oynaken fazla anlaşılmıyor. Asıl sorun kontrast ve siyah derinliğin de yaşanılan kayıp.

En iyi görüntüyü arıyorsan glossy alman lazım. Mat kaplamalı modeller netlik bakımından zayıf. Glossy de renkler daha canlı, berrak ve net gözüküyor. Ekrana dokunsan içine girecekmişsin gibi. 3 boyutlu bir deneyim sağlıyor. Mat da iyi ama en iyi görüntü glossy de var.

Soldaki mat, sağdaki ise glossy QD-Oled monitörlerden alıntı.
Screenshot_20251110_002617_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Renkleri doğal gözükmemesinin sebebi aşırı yüksek renk gamutuna sahip olması. Eğer monitörün renk gamutunu Srgb ye sınırlarsanız sorun olmaz.

Beyazlar doğal beyaz. Işık alan ortamda ekran morumsu oluyor ama oyun oynaken fazla anlaşılmıyor. Asıl sorun kontrast ve siyah derinliğin de yaşanılan kayıp.

En iyi görüntüyü arıyorsan glossy alman lazım. Mat kaplamalı modeller netlik bakımından zayıf. Glossy de renkler daha canlı, berrak ve net gözüküyor. Ekrana dokunsan içine girecekmişsin gibi. 3 boyutlu bir deneyim sağlıyor. Mat da iyi ama en iyi görüntü glossy de var.

Soldaki mat, sağdaki ise glossy QD-OLED monitörlerden alıntı.
Eki Görüntüle 2603121

Bu devasa bir fark hocam. O yüzden kesinlikle G6 önermiyorum. OLED alınacaksa parlak alınmalı.

Soldaki mat, sağdaki ise glossy QD-Oled monitörlerden alıntı.
Eki Görüntüle 2603121

Renkleri doğal gözükmemesinin sebebi aşırı yüksek renk gamutuna sahip olması. Eğer monitörün renk gamutunu Srgb ye sınırlarsanız sorun olmaz.
Hocam 2 marka aldım biri asus tuf vg27 2k, diğeri g65b. İkisi de ölü pikselli geldi. G65B'yi de Samsung'a iade yollayacağım . İstiyorum kalite kontrolü sağlam sıkıntısız bir monitör almak , IPS de düşünüyorum ama karanlıkta çok oyun oynuyorum, eğitim mağazasında 21,607'ye geliyor g6 oled , ne alsam karar veremedim, bir öneriniz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı