Olmayan hayatıma tavsiye

Kısaca anlatmam gerekirse çirkin, fakir, konuşma becerisi sıfır olan bir yaratığım. Hiç sevgilim olmadı, hiç arkadaşım da olmadı, hiç güçlü bir bilgisayarım da olmadı. İnsanlar benden nefret ediyorlar ve dışlıyorlar. Küçükken her gün okulda hep dalga geçilir, dayak yer ve evde bir de babamdan dayak yerdim. Aslında hiç yaşamak istemiyorum ama belki bir üniversite kazanırım ki üniversite hayatım olmaz çünkü ne sevgilim olacak ne de arkadaşım olacak, insanlar yine benden nefret edecek, mezun olduktan sonra işe girer ve görücü usülü mecburen çirkin ve istemediğim bir kızla evlenip, güçlü bir bilgisayar alıp, her gün içki içerek ölmeyi beklerim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

her gün içki içerek ölmeyi beklerim diye düşünüyorum.
Artık içki içmek bile lüks, su olanları 25 TL'den başlıyor. Hayattan bir beklentin yoksa derslerine odaklan, iyi bir üniversite kazanmaya bak çünkü okumaktan başka bir çıkış yolu zor. Bize başka bir şey demek düşmez.

Hocam derslerinize odaklanmayı deneyin, elbet bir yerde hayatınız yoluna girecek. Kendinize çeki düzen verin, atıyorum: saç uzatın kilolu iseniz kilo vermeyi deneyin, spora gidin.

Benim güzel bir fiziğim olamaz. O kadar beceriksizim ki spor hareketlerini bile doğru düzgün yapamıyorum, vücudumda hiç bir değişiklik olmuyor.
Yeni başladıysanız normaldir hocam bir dövüş spor dalına yüklenin. Hiç değilse kendinizi savunabilirsiniz. Örneğin: Kareteye gittiniz ve cidden iyi bir noktaya vardınız. Karetenin kursunu açabilirsiniz gelecekte.

Spora gidiyordum, kas yapmanın boş bir iş olduğuna karar verip bıraktım.
Boş iş mi? Bugün tarumar halde ki psikolojimin tek dayanağı. Ayrıca konuşma becerisi için derhal diksiyonunu geliştirmeni öneririm. Emin ol bir süre sonra girdiğin ortamlarda direkt fark yaratacak ve herkesten bir adım önde olacaksın.

Dayım, önce kendinle barışık olmayı dene. Her şey o şekilde başlar. Çok yakışıklı olsan, çok çekici bir fiziğin olsa, birçok şeyde mahir olsan bile hiç dikkat çekmeyen birisi olabilirsin. Çünkü bu geçici ve ödünç maddi değerler anlıktır. Ve insanlara bir süre sonra sıradan gelmeye başlar. Hiçbir zaman insanı tatmin etmez. Hep daha fazlasını istersin. Sen, kendini kendin için geliştir. Başkası için, dünya için, maddi değerler için çabalamaktan vazgeç. Benimde hiç kız arkadaşım olmadı, neredeyse 16-17 yaşına kadar hiç yakın arkadaşım yoktu. Ama bir süre sonra bunların hiçbirisine ihtiyacım olmadığını kendime yatırım yapmanın kalıcı olduğunu fark ettim. Önce hayata bakış açısı kazan. Bu açı yalnızca kendine ve içine baksın.

Bir dipnot daha: Evet bugüne kadar hiç güçlü bir bilgisayarın olmamış olabilir. Geçen sene Kasım ayına kadar da böyleydi. Çok güçlü bir bilgisayar aldım. Ve daha Windows kurduğum andan itibaren bütün hevesim geçti. Bütün hevesim. O bilgisayarı alana kadar oynama hayali kurduğum oyunların hiçbirisini yüklemedim bile. Sana verebileceğim en iyi abi, arkadaş, forumdaş, dayı tavsiyesi: maddi değerlere odaklanmaktan vazgeç!

Son düzenleme:
Benim güzel bir fiziğim olamaz. O kadar beceriksizim ki spor hareketlerini bile doğru düzgün yapamıyorum, vücudumda hiçbir değişiklik olmuyor.

Hiçbir şey kolay olmazki zaten. Yapamıyorum deme sebebin bence biraz da tembelliye yatmak. Hiçbir şey emek vermeden olmaz.
Ve bu hayatını kötülemekten vazgeç bence dünyaya bir kez geliyosun yapabileceğin her şeyi dene!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…