Oltalama linkine tıklamak

The Fate

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bugün telefonuma gelen Sms mesajda HGS borcum bulunduğu ve ödenmezse icra takibi başlatılacağı uyarılı mesajda gelen linke tıkladım, beni PTT-HGS resmi sayfasına yönlendirdiğini düşündüm ve TC numaramı girdim.

PTT-HGS orijinal sitesine girdiğimde "dolandırıcı uyarısıyla karşılaştım". Numarayı aradığımda böyle bir numara yok diyor ayrıca attıkları link başka yerden açılmıyor. USOM'a şikayet oluşturdum. Ayrıca hacizdosyaları.info'nun oltalama linki olduğunu öğrendim. Sizce bir şey olur mu? Şu andan itibaren tedbir için ne yapmalıyım? Çünkü telefonumda bankacılık uygulamaları vs. var. Telefon: iPhone 12

Ekran görüntüsü 2024-10-27 201235.png

Herhangi bir kişisel bilgi vermediyseniz endişelenmeniz gereken bir şey yok. Telefonunuz gayet güvenli. Bu sayfayı ziyaret ettiniz diye herhangi bir zarar gelmez.

Herhangi bir kişisel bilgi vermediyseniz endişelenmeniz gereken bir şey yok. Telefonunuz gayet güvenli. Bu sayfayı ziyaret ettiniz diye herhangi bir zarar gelmez.

T.C. numaramı girdim ilk çıkan yerde sonra kart bilgilerine yönlendirince dolandırıcı olup olmadıklarını kontrol ettim.

Son düzenleme:
Telefonu yeniden başlattım. Safariden siteyi kapattım. Virüs geçmişse nasıl anlayabiliriz sıfırlamakla uğraşmak istemiyorum.

Elinizdeki cihaz zannettiğinizden daha güvenli. Sıfırlamakla uğraşmanıza gerek yok. En fazla kimlik numaranızı almışlardır o da tek başına bir işe yaramaz. Sizin kredi kartı bilgilerinizin peşinde olduklarını zaten anlamış ve kapatmışsınız.

Endişelenmeniz gereken bir durum yok. Rahatlıkla cihazınızı kullanabilirsiniz.

Elinizdeki cihaz zannettiğinizden daha güvenli. Sıfırlamakla uğraşmanıza gerek yok. En fazla kimlik numaranızı almışlardır o da tek başına bir işe yaramaz. Sizin kredi kartı bilgilerinizin peşinde olduklarını zaten anlamış ve kapatmışsınız.

Endişelenmeniz gereken bir durum yok. Rahatlıkla cihazınızı kullanabilirsiniz.
Şu an e-devlet üzerinden şirket kısıtlaması yapıyorum. TC numaram ile başkaca kötü faaliyetlerde bulunmaları yeterli olmaz diye düşünüyorum ancak kişisel veriler de havada uçuşuyor. Mesajda adımı yazmışlar ama benim çift adım var sadece ikincisini yazmışlar. İkinci adımı sadece veriyorum uygulamalarda. O da trendyol, yemeksepeti ve getir uygulamaları. Anlaşılıyor ki bunlardan birinden sızmış olabilir adım ve numaram.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı