Omen 25i MPRT ve G-SYNC ayarı nasıl olmalı?

Celde

Decapat
Daha fazla  
Monitör
Hp Omen 25i
Arkadaşlar Omen 25i aldım G-SYNC açınca MPRT açılmıyor daha sonra foruma baktım bu iki ayar aynı anda açılmıyor. Monitörüme ait internette bir test bulamadım ve monitör ayarlarından da pek anlamadığım için doğru ayarı seçmekte zorlanıyorum.

Sizlere kısa sorularım olacak şimdi ben G-SYNC açarsam MPRT açmaya kalmadan 1ms'mi alacağım yoksa GtG değerinde mi çalışacak?

MPRT ile G-SYNC arasında çok fazla ms değeri olur mu?

Son olarak uygun MPRT değerini nasıl ayarlayabilirim bunun hakkında bakındım ama uygun bir konu bulamadım.

Arkadaşlar Omen 25i aldım G-SYNC açınca MPRT açılmıyor daha sonra foruma baktım bu iki ayar aynı anda açılmıyor. Monitörüme ait internette bir test bulamadım ve monitör ayarlarından da pek anlamadığım için doğru ayarı seçmekte zorlanıyorum.

Sizlere kısa sorularım olacak şimdi ben G-SYNC açarsam MPRT açmaya kalmadan 1ms'mi alacağım yoksa GtG değerinde mi çalışacak?

MPRT ile G-SYNC arasında çok fazla ms değeri olur mu?

Son olarak uygun MPRT değerini nasıl ayarlayabilirim bunun hakkında bakındım ama uygun bir konu bulamadım.

MPRT bildiğim kadarıyla tepki süresi ve hareket bulanıklığını azaltmak için kullanılan bir ayar. Rekabetçi oyunlarda MPRT, hikayeli oyunlarda ve normal masaüstü kullanımında G-SYNC tercih etmenizi öneririm. MPRT değeri derken ne demek istediğini tam anlamadım. Mesela düşük, orta, yüksek benzeri OverDrive ayarlarından mı bahsediyorsunuz?

MPRT bildiğim kadarıyla tepki süresi ve hareket bulanıklığını azaltmak için kullanılan bir ayar. Rekabetçi oyunlarda MPRT, hikayeli oyunlarda ve normal masaüstü kullanımında G-Sync tercih etmenizi öneririm. MPRT değeri derken ne demek istediğini tam anlamadım. Mesela düşük, orta, yüksek benzeri OverDrive ayarlarından mı bahsediyorsunuz?

Hocam şimdi monitör ayarlarında response time ve MPRT bölümü var bu ikisi içinde level 1-5 arasında seviye bulunmakta.
MPRT seviyelerine göre parlaklıkta azalmakta en düşük parlaklık 5. seviyede ama o bile benim için çok parlak geliyor MPRT açınca parlaklığıda ayarlayamıyorum sanırım 🥹

Bu iki ayar içinde de seviye yükseldikçe tepki süresi azalıyor mu sormak istediğim aslında buydu.
Ayrıca hikayeli rekabetçi oyun seçimi hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam şimdi monitör ayarlarında response time ve MPRT bölümü var bu ikisi içinde level 1-5 arasında seviye bulunmakta.
MPRT seviyelerine göre parlaklıkta azalmakta en düşük parlaklık 5. seviyede ama o bile benim için çok parlak geliyor MPRT açınca parlaklığıda ayarlayamıyorum sanırım 🥹

Bu iki ayar içinde de seviye yükseldikçe tepki süresi azalıyor mu sormak istediğim aslında buydu.
Ayrıca hikayeli rekabetçi oyun seçimi hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

5. seviye en düşük tepki süresini sunar ama overshoot sorunu olabilir.

Yukarıdaki sitede MPRT seviyelerini tek tek değiştirin ve ufoların görüntüsünde bir değişiklik oluyor mu diye kontrol edin.

Eğer aşağıdakine benzer bir görüntü almaya başlarsanız o seviyede overshoot oluyor demektir. 5. seviyede buna benzer görüntü alıyorsanız 4. seviyede, onda da alıyorsanız 3. seviyede deneyin kısaca.

1688665689327.png

5. seviye en düşük tepki süresini sunar ama overshoot sorunu olabilir.

Yukarıdaki sitede MPRT seviyelerini tek tek değiştirin ve UFO'ların görüntüsünde bir değişiklik oluyor mu diye kontrol edin.

Eğer aşağıdakine benzer bir görüntü almaya başlarsanız o seviyede overshoot oluyor demektir. 5. seviyede buna benzer görüntü alıyorsanız 4. seviyede, onda da alıyorsanız 3. seviyede deneyin kısaca.

Eki Görüntüle 1850691

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim peki response time nedir ve onu nasıl ayarlamalıyım

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim peki response time nedir ve onu nasıl ayarlamalıyım

Response time'da yüksek ihtimal normal, advanced/hızlı, ultra advanced/ultra hızlı gibi üç bölüme ayrılmıştır. Eğer en hızlı moda aldığınızda sitedeki ufoların görüntüsünde overshoot veya altta atacağım resimdeki "inverse ghosting" sorununu yaşamıyorsanız en hızlı modda kullanabilirsiniz. Eğer yaşıyorsanız advanced/hızlı moda alın.

1688666644981.png

Response time'da yüksek ihtimal normal, advanced/hızlı, ultra advanced/ultra hızlı gibi üç bölüme ayrılmıştır. Eğer en hızlı moda aldığınızda sitedeki ufoların görüntüsünde overshoot veya altta atacağım resimdeki "inverse ghosting" sorununu yaşamıyorsanız en hızlı modda kullanabilirsiniz. Eğer yaşıyorsanız advanced/hızlı moda alın.

Eki Görüntüle 1850717
Tamamdır hocam şimdi testte aradaki farkı anladım mprt 4 response 3 levelde gayet iyi iş çıkarıyor çok teşekkür ederim 😁 Hangi sorum olsa hızır gibi yetiştiniz valla Allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı