Omen by HP 15-DH0013NT aşırı ısınıyor

Daha fazla aklıma fikir gelmiyor bence YouTube'dan araştırmayı deneyin.

Dizüstünü ilk aldığınızdaki sıcaklıklar şimdikinden çok daha düşükse ve servise gitmeden önceki ve gittikten sonraki sıcaklıklar aynı ise ya macunu yenilememişler ya da macunu düzgün sürmemişler. İki senelik zamanda ısınması artmış bir bilgisayarda macun değişiminin ardından sıcaklık farkı gözlenmesi gerekir soğutması kötü bile olsa. Dizüstünü ilk aldığınızdaki sıcaklıklar çok daha düşük ise başka bir servise götürüp yeniletin macunu.

Eğer sorun macunda değil ise işlemcinizi yoran ve arka planda çalışan bir uygulama olabilir veya daha kötüsü mining tarzı bir malware/zararlı yazılım olabilir.

Bence kaliteli bir termal macun kullanmayı düşünebilirsiniz. Normalde güç seçeneklerinden işlemci performansını düşürdüğünüz halde sıcaklıklar yine de yüksek çıkıyorsa cihazda yukarı da ki sorunlar baş göstermiş olabilir. Alternatif olarak şunu deneyin;

Güç seçeneklerinden en yüksek işlemci durumunu %100'den %90'a almayı deneyin.

Gelişmiş güç ayarlarından sistem soğutma ilkesine de bakın %100 olsun onda da sorun olabilir.

Bu ayari yaptigimda 85 derece civarlarinda calisiyor. Birazdan termal macun ve temizlik isine girecegim sonuclari paylasirim sizlerle

Bu ayari yaptigimda 85 derece civarlarinda calisiyor. Birazdan termal macun ve temizlik isine girecegim sonuclari paylasirim sizlerle
85-90 derece arası gayet idealdir. Performans düşüklüğü olmuyordu böyle. Altına bir soğutucu atıp termal macun değişirseniz tamamdır.

Termal macun degisikligi sonrasi sorunum cozulmustur. 90 derecelerde oyun oynuyorum su anda.

Termal macun degisikligi sonrasi sorunum cozulmustur. 90 derecelerde oyun oynuyorum su anda.
Sorunun çözüldüğüne sevindim. İşlemci tarafında performans kaybı yaşanabilir ancak cihazı uzun dönem kullanmak adına sıcaklıkları dizginlemek bence daha önemlidir.

Bütün güç seçenekleri modları ile deneme yaptım. Sonuç maalesef aynı.
Undervolt ayarını ve fan ayarlarını buradan dediğim gibi yapar mısınız, Undervolt İntelligent ve auto fan olarak.
Bir de HP nin macunları aşırı kalitesiz oluyor. O yüzden kendiniz thermal grizzy sürerek deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…