Omuz yapın dar olsa bile lateral raise hareketi ile omuzlarını genişletebilirsin. Haftada 2 kere 3'er set yapsan yeterli olur. Tabii ki sadece bu hareketi yaparsan yan omzun büyüyecek. Ön omuz ve arka omuz çalışması da yapmalısın ki dengeli olsun.
Hocam omuz çalışmanız faydalı olur ancak omzu geniş gösteren asıl husus omuz-bel oranıdır. Büyük trapez de omzu hafif dar gösterebilir. Omuz çalışmanızın dışında belinizi inceltemeye dikkat edin. İşin içinde genetiğin de önemli payı var ancak kendi çalışmanızla bunu önemli ölçüde giderebilirsiniz.
Reis şahsi fikrimdir ekmeğini çok yedim. Kesinlikle lateral Raise'i drop set yap çok yararı oluyor emin ol ve tel ile yapanlar var. Ben de bir süre tel ile yaptım fakat gerekli yararı göremedim tükendim dediğim yerde hala omzum ağrımıyordu bile.
Reis şahsi fikrimdir ekmeğini çok yedim. Kesinlikle lateral Raise'i drop set yap çok yararı oluyor emin ol ve tel ile yapanlar var. Ben de bir süre tel ile yaptım fakat gerekli yararı göremedim tükendim dediğim yerde hala omzum ağrımıyordu bile.
We compared the effects of resistance training (ResisT) to pyramidal and traditional weightlifting sets on men's psychophysiological responses. In a randomized crossover design, 24 resistance-trained males performed drop-set, descending pyramid, and traditional ResisT in the barbell back squat...
The results of this systematic review and meta-analysis indicate that drop sets present an efficient strategy for maximizing hypertrophy in those with limited time for training. There was no significant difference in hypertrophy measurements between the drop set and traditional training groups...
Hocam omuz çalışmanız faydalı olur ancak omzu geniş gösteren asıl husus omuz-bel oranıdır. Büyük trapez de omzu hafif dar gösterebilir. Omuz çalışmanızın dışında belinizi inceltemeye dikkat edin. İşin içinde genetiğin de önemli payı var ancak kendi çalışmanızla bunu önemli ölçüde giderebilirsiniz.