Omuzlar sporla genişler mi?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Spora başladım ama benim omuzlarim dar. Tshirt vs genis durmuyor haliyle. Sporla omuz kaslari buyuyor sanirim ama genetik ve kemik boyuda belli. Kas buyumesi omuzlari genis gosterir mi? Her halukarda calisiyorum ama merak ettim. Onceli amazim kilo vermek(180cm - 85kg yagliyim), postur duzeltmek ve biraz daha genis durmak. Programim:
1. gun:
Bench press 5x10.
Shoulder press 6x10.
Latarel raise 5x10-12
Pushdown 6x10.
Leg curl 6x10.

2 gun.
Lat pull down 5x10.
Cable row 6x10.
Facepool 6x12.
Biceps curl 5x12.

Son düzenleyen: Moderatör:
Omuz yapın dar olsa bile lateral raise hareketi ile omuzlarını genişletebilirsin. Haftada 2 kere 3'er set yapsan yeterli olur. Tabii ki sadece bu hareketi yaparsan yan omzun büyüyecek. Ön omuz ve arka omuz çalışması da yapmalısın ki dengeli olsun.

Hocam omuz çalışmanız faydalı olur ancak omzu geniş gösteren asıl husus omuz-bel oranıdır. Büyük trapez de omzu hafif dar gösterebilir. Omuz çalışmanızın dışında belinizi inceltemeye dikkat edin. İşin içinde genetiğin de önemli payı var ancak kendi çalışmanızla bunu önemli ölçüde giderebilirsiniz.

Reis şahsi fikrimdir ekmeğini çok yedim. Kesinlikle lateral Raise'i drop set yap çok yararı oluyor emin ol ve tel ile yapanlar var. Ben de bir süre tel ile yaptım fakat gerekli yararı göremedim tükendim dediğim yerde hala omzum ağrımıyordu bile.

Drop setler gereksiz antrenman hacmidir, bitkinlik yaratır. Eğer zaman kısıtınız varsa drop set yapmak mantıklıdır.

Trapez güçlü bir fizik için gereklidir. Sırf estetik için trapezden vazgeçmek mantıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…