OneDrive'ın masaüstündeki dosyaları depolaması nasıl engellenebilir?

xEl3zH4

Centipat
Daha fazla  
OneDrive'ı sadece ekran görüntülerimi depolamak için kullanıyordum. Dün bilgisayarı sıfırladım sabah açıp Microsoft hesabıyla oturum açtığımda USB'den masaüstüne birkaç dosya atmıştım, sonra sağ alttan bir bildirim geldi, OneDrive depolama alanı dolu falan filan. Bir baktım benim masaüstü komple OneDrive'da. OneDrive'ın masaüstündeki dosyaları almasını nasıl engelleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam net hatırlamıyorum ama OneDrive içinde desktop ya da masaüstü diye bir klasör olması lazımdı. onu silmeyi deneyebilirsiniz. Klasör olmaz ise yedek de olmaz. Tabii sistem tekrar aynı klasörü oluşturur mu bilemiyorum.

Düzenleme: Şimdi kontrol ettim. Masaüstünde iken sağ tık yapıp "OneDrive yedeklemesini yönet" yazan yere tıklayıp masaüstü için yedeklemeyi durdurma seçeneği varmış. Resimleri ekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-06-22 145508.png
    29,4 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran görüntüsü 2023-06-22 145526.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 47

Hocam masaüstünde boş bir yere tıklamaktan bahsediyorsanız aynısını yaptım bende öyle bir şey yok

Hocam masaüstünde boş bir yere tıklamaktan bahsediyorsanız aynısını yaptım bende öyle bir şey yok

Eki Görüntüle 1832170
Hocam o zaman şöyle yapalım. Görev çubuğunda OneDrive simgesine tıklayın. Sonra açılan pencerede ayarlar simgesine tıklayın. Daha sonra ayarlar yazısına tıklayalım. Sonra açılan pencerede "yedeklemeyi yönet" yazan yere tıklayalım ve açılan pencerede masaüstü için yedekleme seçeneğini pasif yapıp kaydedin. Sorun çözülecektir. Resimleri sıralı bir şekilde ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 53
  • 2.png
    49,1 KB · Görüntüleme: 34
  • 3.png
    27 KB · Görüntüleme: 44
  • 4.png
    42,6 KB · Görüntüleme: 43
  • 5.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 62
Saolun hocam işe yaradı zaman ayırdığınız için teşekkür ederim <3

Şimdi de farklı bir sorun çıktı bunun çözümünü de çok araştırdım ama bulamadım bilginiz varsa buna da bakabilir misiniz rica etsem (karşıya yükleme yapıyo yükleme bittiğinde onedrivedan siliyorum hepsini yine indirmeye başlıyo)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…